Спасиха от опожаряване 1000 декара общинска гора край сливенско село

  • 29 декември 2015 21:30

  • 1653
  • 0
Спасиха от опожаряване 1000 декара общинска гора край сливенско село
© Булфото (архив)

Бързите и организирани действия на пожарникари и доброволци спасиха от опожаряване над 1000 декара общинска гора край сливенското село Глушник. Няма пострадали хора и животни.

Пожарът в землището на село Глушник е обхванал 31 декара сухи треви с единични дървета. Над 60 пожарникари, горски и общински служители, доброволци и три ловни дружинки от селата Глушник, Тополчане и Калояново са успели за по-малко от два часа да спасят от огъня 1000 декара смесена общинска гора в местността "Байча", съобщава БНР.

Мястото на разразилия се горски пожар е на труднодостъпен терен на 6 километра от билото на планината. Екипите за гасене са се придвижвали през нощта. Организацията на спасителните действия е извършена от кмета на село Глушник, Димитър Петков.

Пожарът е предизвикан при боравене с открит огън от неизвестен до момента извършител. При огледа е установено, че няма пострадали хора и животни. Не е засегната и съседната гора. Изгорели са сухи треви.

Кметът на Сливен Стефан Радев изказа благодарност на всички участвали в гасенето и овладяването на пожара. За случая е уведомена Сливенската районна прокуратура.

Константин Тодоров
1653 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини