Осмокласник заплаши с бомба училището си, било му скучно

  • 10 ноември 2015 12:44

  • 1606
  • 0
Осмокласник заплаши с бомба училището си, било му скучно
© Булфото

Полицаи от Костенец разкриха автор на фалшив сигнал за бомба в училище тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-София.

Около 8.50 часа тази сутрин чрез спешния телефон 112 в дежурната оперативна част на Районно управление “Полиция”-Костенец постъпил анонимен сигнал за поставена бомба в основно училище „Христо Смирненски“ в Момин проход. Веднага след постъпването на сигнала е създадена необходимата организация за гарантиране сигурността на учениците, учителите и персонала, които бързо са изведени на безопасно разстояние, а сградата- поставена под полицейска охрана.

Полицейските служители извършили обстойна проверка на помещенията в учебното заведение, при която взривно устройство не е открито. След незабавно проведени оперативно-издирвателни действия е установен авторът на злоумишленото телефонно обаждане-осмокласник в същото училище. Пред служителите на реда непълнолетният е обяснил, че го е направил „от скука“.

Учебният процес за днес е преустановен. По случая в РУ-Костенец е образувана преписка за извършено престъпление по чл. 326, ал.1 от Наказателния кодекс.

Константин Тодоров
1606 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини