Колата на стрелците срещу Алексей Петров купена за 800 лв. от семейство в София

  • 31 октомври 2015 07:08

  • 4757
  • 1
Колата на стрелците срещу Алексей Петров купена за 800 лв. от семейство в София
© Булфото

Червеният опел, с който избягаха атентаторите, стреляли по мерцедеса на Алексей Петров с два гранатомета, не е краден, а купен за 800 лв. от семейство в София, научи “24 часа”.

Бившият съветник в ДАНС оцеля, след като в четвъртък сутринта единият стрелец вместо колата улучи изоставена постройка, а граната от другото РПГ се заби в дясната страна на автомобила, но не се взриви. Двамата наемници причакаха мерцедеса на Петров, управляван от шофьора му, близо до дома му в столичния кв. “Кръстова вада”. След неуспешния атентат се качили на червения опел и бързо се изтеглили.

Свидетел обаче успял да види колата на нападателите и регистрационните ѝ табели. По тях криминалистите открили съпрузите, които продали автомобила си преди няколко дни.

“Дойде някакъв мъж и каза, че спешно му трябва кола. Спазарихме се, но опелът още не беше прехвърлен по документи”, обяснил един от свидетелите.

Автомобилът - “Опел Астра”, модел 2001 г., е бил открит още в четвъртък недалеч от мястото на покушението в кв. “Кръстова вада”. Той не е бил опожарен. След като са го изоставили, стрелците вероятно са се прехвърлили на “чист” автомобил и се изтеглили необезпокоявано.

В червения опел криминалистите са намерили две маски за Хелоуин, който се чества в последния петък на октомври. Вътре имало и празно борсалино. Чантичката и маските са иззети като веществени доказателства и ще бъдат дадени за експертизи в института по криминалистика на МВР.

Експертите ще търсят пръстови отпечатъци и биологични следи. Информацията пък ще се сравни с базата данни на МВР и с евентуални отпечатъци и ДНК на заподозрени. Разследващите разполагат и с описание на купувача на опела, когото ще се опитат да издирят.

За полицаите е учудващо, че атентаторите не са използвали крадена кола и не са сменили истинските регистрационни табели с крадени или фалшиви. От по-шумните покушения, извършени по светло и на публични места, единствено при убийството на Фатик наемниците не използваха крадена кола.

Учудващо е също така, че двамата гранатометчици не са се опитали да подпалят колата, за да заличат всякакви следи. Версията на разследващите е, че са бързали много и при едно забавяне са рискували да бъдат заловени.

Предполага се, че са били с ръкавици и не са оставили отпечатъци.

Огледът на гранатометите показал, че те не са с изтрити номера, каквато е обичайната практика.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4757 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2015.11.01 | 20:28

1
Сигурно са биле от спецчастите,просто след 1-1.5 км. няма кой да ги спре.

Добави коментар

Водещи новини