От утре КАТ ще снима неправилно паркиралите автомобили в София

  • 30 септември 2015 15:33

  • 1891
  • 1
От утре КАТ ще снима неправилно паркиралите автомобили в София
© Булфото

КАТ-София започва масово да заснема неправилно паркиралите автомобили в столицата и да глобява водачите.

Виновните ще бъдат глобявани между 20 и 50 лв., а в по-тежки случаи ще бъдат съставяни и актове съобщи пред "Хоризонт" началникът на КАТ Тенчо Тенев.

"Основният ни проблем в момента в столицата е неправилното паркиране на неподходящи места и на таксиметровите автомобили, и на леките автомобили, и по джобовете, особено там, където има отбивки за автобусния транспорт. И поради тази причина КАТ-София предложи нашите автомобили, с които в момента снимаме превишението на скоростта, имаме такава възможност, вътре в самите камери да направим снимков материал за неправилно паркиралите автомобили по пътните платна в центъра на София", заяви той.

Тенчо Тенев поясни, че в определени райони на София, където движението на автобуси е проблемно, защото пътят е затворен заради неправилно паркирани автомобили, ще се следи много по-сериозно за нарушения: "Ще записваме с нашите камери, ще им пращаме призовки на водачите на тези автомобили, които са нарушили закона за движение по пътищата, и ще ги санкционираме. За този вид нарушения глобата ще е от 20 до 50 лева, но ще съставяме и актове и ще изземваме контролните талони на водачите".

Акцията е с начало утре – 1-ви октомври.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1891 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.01 | 11:32

1
Стига с тези акции това трябва да е ежедневно.

Добави коментар

Водещи новини