Срути се сграда в бившия ОЦК в Кърджали и уби багерист (обновена)

  • 26 септември 2015 19:09

  • 3151
  • 0
Срути се сграда в бившия ОЦК в Кърджали и уби багерист (обновена)
©

Сигнал за срутила се част от сграда в бившия „Оловно-цинков комплекс" в Кърджали е подаден в 16,30 часа на тел 112. Това съобщиха от полицията в Кърджали, цитирани от Фокус.

На мястото на инцидента незабавно са били изпратени 8 пожарникари от службата в Кърджали с два противопожарни и един спасителен автомобил. По първоначални данни срутването е станало при разрушителни дейности и под отломките е затрупан багерист, който е работил на обекта. По-късно той бе открит мъртъв.

Работникът, който бе затрупан при срутване в ОЦК-Кърджали се казва Валентин Юруков и е на около 30 г от Стара Загора, съобщавана "24 часа". Кабината на машината му е била изцяло затрупана от отломките на сградата.

В продължение на 3 ч. два екипа огнеборци и полиция разчистват, за да открият изчезналия мъж.

Срутилата се сграда е 4-етажна в рамките на фалиралия ловно-цинков комплекс, където в момента се извършват разрушителни дейности и се премахват стари производствени сгради. Тя е строена през 1954 г., когато е граден и самият завод. Вероятно багеристът е разрушил носеща колона, което е предизвикало срутването е една от версиите на разследващите.

Трудовата злополука в двора на ОЦК в Кърджали е станала след края на работния ден. На площадката, където тонове тухли, бетон и железа затрупаха багер са били само багеристът и собственикът на старозагорската фирма, съобщи 24rodopi.com.

Мая Йорданова
3151 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини