Конфискуваха таблетки с псевдоефедрин на ГКПП "Капитан Андреево" (снимки)

  • 11 август 2015 13:49

  • 1591
  • 0
Конфискуваха таблетки с псевдоефедрин на ГКПП "Капитан Андреево" (снимки)
© Агенция Митници

Инспектори от митническия пункт "Капитан Андреево" конфискуваха повече от 50 000 таблетки с псевдоефедрин, съобщават от митницата в Свиленград.

Псевдоефедринът е прекурсор за производство на синтетични наркотици, отбелязват от митницата. Таблетките били открити в товарен автомобил с полска регистрация. Камионът влязъл в страната ни от Турция и пътувал транзитно през България към прибалтийска страна. По метода "анализ на риска" превозното средство било отклонено за щателна проверка, включително и рентгенова.

Митничарите открили в шкаф за инструменти четири запечатани пакета с прах за пране. Когато те отворили пакетите, извадили от тях черни найлонови чанти с над 50 000 насипни бели таблетки с кръгло лого в средата. Общото количество на откритите хапчетата с псевдоефедринае 21,368 килограма, уточняват от митницата.

Задържан е шофьорът на товарния автомобил - полски гражданин. Срещу него е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от митницата в Свиленград под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1591 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини