Великотърновски квартали пропищяха от цигански набези

  • 09 август 2015 20:00

  • 9703
  • 15
Великотърновски квартали пропищяха от цигански набези
© Булфото

Търновци от крайните квартали започнаха да осиновяват бездомни кучета, за да се пазят от кражби. Пионери в новата тенденция са жителите на квартал „Света гора“, пише "Труд".

Вече има няколко случаи, при които хората прибират четириногите или от улицата, или от общинския приют. Кучетата живеят в колибки под блоковете или в дворовете на къщите, като едно от условията е да бъдат вързани със синджири или други подходящи пособия. На ротационен принцип съседите от дадена кооперация разхождат новите си пазачи поне веднъж дневно.

Новата практика бе въведена заради престъпни прояви в квартал „Света гора“, където се намира както Великотърновският университет, така и турската махала. Българи и турци заедно започнаха събирането на подписка срещу група от роми - обитатели на два блока с общински жилища.

Първи за проблемите алармираха настоящи и бивши преподаватели от Великотърновския университет. Там вече са регистрирани един грабеж, опити за влизане с взлом и отнемане на автомобили, както и няколко кражби. В турската махала дори се жалват, че новодошлите роми отмъквали дори чергите и чехлите пред входните врати.

Търновците от квартал „Света гора“ ще внесат подписката си в Общината. От кметството обясниха, че засега жалби не са постъпвали, но по всеки сигнал се извършат обстойни проверки.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9703 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2016.01.07 | 18:37

15
Циганите не бяха опасни при Живков.
?

2016.01.07 | 18:36

14
Къде са мангустите от дпс нали постоянно ги защищават?Българските турци да се осъзнаят и да не гласуват за тия цигани повече, както аз няма да гласувам за никой,всички са фалшиви!
ГУРБЕТЧИЯ

2015.08.14 | 10:17

7
АБЕ ВИЕ КВО СЕ ЖАЛВАТЕ КАТО УЩИПАНА МОМА БЕ ?! ЗАЩО НЕ ХВАНЕТЕ ЗА УШИТЕ ПОЛИЦАИТЕ ,КОИТО СРЕЩУ ОПРЕДЕЛЕНА СУМА СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ ?! ЗАЩО ПРЕЗ КОМУНИЗМА ЦИГАНИТЕ РАБОТЕХА И КРАЖБИТЕ ИМ БЯХА СВЕДЕНИ ДО МИНИМУМ ?!

2015.08.21 | 11:39

13
Е през комунизма работата беше задължителна и тогава циганите работеха и се размножаваха ! Сега времената са други и фирмите не са длъжни да приемат всеки на работа , по принцип сега се отказва работа на цигани защото ако работят ще правят по 8 деца ,а когато не работят правят само по 3 или 4 деца !

2015.08.14 | 10:17

8
nali i ti si ciganin, mango. VZemi se zastrelqi, ne si nujen na Zemqta, dori si vreditel, koito trebwa da bade napraskan sas sprei.
до гурбетчията

2015.08.21 | 11:38

12
Абе гурбетчия , ние да не сме прости като турците ?! Турците не дискриминират кюрдите , дават им работа и затова кюрдите се размножават като плъхове и станаха 20 милиона ! По-добре е на циганите да им даваме по 50 лв. помощи и да правят по 2 или 3 деца отколкото да работят и да правят по 10 деца !

2015.08.14 | 10:16

6
Мръсен долен турчин! Вие избивате кюрдите, бъдете проклети всички турци! Нека кюрдите да имат своя държава!!!

2015.08.14 | 10:16

5
А бе.простия ! Да си чувал,че кюрдите са окупирани от турците ! Те са независим народ и си искат ДЪРЖАВАТА !!!

2015.08.16 | 21:53

11
еми честито,да благодарят на златния пръст,фикуса в градината на ДПС,най-правоверния и т.н. - Сидер ага
Иван

2015.08.16 | 21:52

10
Смърт за циганската сган
БЪЛГАРЧЕ СВОБОДНО

2015.08.14 | 10:16

4
НЕГРАМОТНИКО УМНИК СЕ ПИШЕ С "У"КОГА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЛКО СТЕ СМЕШНО ПРОСТИ И ТЪПИ? ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА СЕ ГРЪМНЕТЕ А МЪРСИТЕ СВЕТА?
БЪЛГАРЧЕ СВОБОДНО

2015.08.14 | 10:16

3
очудващо прости тъпи животни, как не можахте да го осъзнаете ,че ви водят за носовете като добичета ,защото сте такива. Всичко е интерес на хитрите власт имащи и богатства За да богатеят все повече алчните и ненаситни , като ви насъскват и вие сте толкова прости, че нямам думи..Ограбиха банките ,енергетиката строителството застроиха с наши пари морето навсякъде където става дума за пари те са готови със схеми и връзки, лобита ,сега ще отпускат много пари за ромите и те се подготвят съссхемите как да ги \\\"усвоят \\\"присвоят,откраднат така беше подготвен Гърмен Орландовци... Всеки ден ще измислят нови противопоставяние за да си вървят нещата им. разчитат на рогача тъп Ганьо българина който векове наред си е въшкар и такъв ще си остане запмнете го от мен.
БЪЛГАРЧЕ СВОБОДНО

2015.08.13 | 13:06

1
очудващо прости тъпи животни, как не можахте да го осъзнаете ,че ви водят за носовете като добичета ,защото сте такива. Всичко е интерес на хитрите власт имащи и богатства За да богатеят все повече алчните и ненаситни , като ви насъскват и вие сте толкова прости, че нямам думи..Ограбиха банките ,енергетиката строителството застроиха с наши пари морето навсякъде където става дума за пари те са готови със схеми и връзки, лобита ,сега ще отпускат много пари за ромите и те се подготвят съссхемите как да ги \\\\\\\"усвоят \\\\\\\"присвоят,откраднат така беше подготвен Гърмен Орландовци... Всеки ден ще измислят нови противопоставяние за да си вървят нещата им. разчитат на рогача тъп Ганьо българина който векове наред си е въшкар и такъв ще си остане запмнете го от мен.
БЪЛГАРЧЕ СВОБОДНО

2015.08.14 | 10:15

2
очудващо прости тъпи животни, как не можахте да го осъзнаете ,че ви водят за носовете като добичета ,защото сте такива. Всичко е интерес на хитрите власт имащи и богатства За да богатеят все повече алчните и ненаситни , като ви насъскват и вие сте толкова прости, че нямам думи..Ограбиха банките ,енергетиката строителството застроиха с наши пари морето навсякъде където става дума за пари те са готови със схеми и връзки, лобита ,сега ще отпускат много пари за ромите и те се подготвят съссхемите как да ги "усвоят "присвоят,откраднат така беше подготвен Гърмен Орландовци... Всеки ден ще измислят нови противопоставяние за да си вървят нещата им. разчитат на рогача тъп Ганьо българина който векове наред си е въшкар и такъв ще си остане запмнете го от мен.
М

2015.08.16 | 21:52

9
УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУчудващо, оооооооомнико!!! И акъл дава!

Добави коментар

Водещи новини