Куп нарушения на такситата по морето установиха инспектори

  • 27 юли 2015 15:42

  • 2054
  • 2
Куп нарушения на такситата по морето установиха инспектори
©

Близо 70 акта са съставени на таксиметрови автомобили по морето. През изминалия уикенд инспекторите от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" са провели извънредна акция.

Тя е била разпоредена от транспортния министър Ивайло Московски заради зачестилите сигнали за злоупотреби при таксиметровите превози в районите на морските ни курорти.

Акцията е проведена съвместно с органите на МВР в тъмната част на денонощието от 20.30 до 4.00 часа, съобщават от транспортното министерство. Инспектирани са 175 таксита. Голяма част от нарушенията, на които са се натъкнали проверяващите, са свързани с липсата на стикери с цените и извършване на превоз на пътници без да е включен таксиметровият апарат. Шофьорите на някои от такситата пък били с отнета правоспособност.

Други пък нямали удостоверение за водач на таксиметров автомобил и разрешително от общината за извършване на таксиметрова дейност. Заловени са и двама шофьори, които били фалшифицирали удостоверенията за водач на таксиметров автомобил. Те са предадени на органите на реда и са стартирани досъдебни производства.

Други често срещани нарушения, на които са се натъкнали проверяващите, са липси на пътни книжки, нарушения на времето за управление и почивка, изтекъл срок на валидност на свидетелството за управление. Има случаи, в които не са представени контролни талони, липсвало допълнително оборудване, непопълнени реквизити в пътните такси, както и лисата на пътни листа.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2054 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
GOCT

2015.07.29 | 11:41

2
G-N Mockovcki,camo golemi globi i otnemane na pravata za rabota kato akcimetrovi 6ofori..ni6to drugo ne gi oprava!!

2015.07.29 | 11:41

1
Я оставете хората да си изкарат някой лев насила в колите си никой не качват

Добави коментар

Водещи новини