Разбиха група, специализирала се в извършването на кражби от бижутерийни магазини

  • 22 октомври 2011 18:03

  • 1334
  • 0
Разбиха група, специализирала се в извършването на кражби от бижутерийни магазини
© Булфото

Криминалисти от Столичната дирекция на вътрешните работи разбиха група, специализирала се в извършването на взломни кражби от офиси и бижутерийни магазини.

С полицейска мярка за 24 часа са задържани тарторът и четиримата членове на бандата. Иззети са над два килограма златни бижута, откраднати от златарско ателие във Варна.


Вчера столичните полицаи достигнали до информация, че криминално проявените предлагали за продаване голямо количество злато. Полицаите започнали работа по версията, че предлаганата стока най-вероятно е откраднатата на 20 октомври т.г. от златарско ателие във Варна. Тогава рано сутринта, след като неизвестни разбили секретния патрон и обезвредили СОТ-а на бижутериен магазин, нахлули вътре и откраднали метална каса. В нея, по данни на собствениците, се съхранявали около 2,5 кг златни накити, част от които с инкрустирани скъпоценни камъни на обща стойност около 120 000 лв.

Криминалистите планирали внимателно оперативните си действия и „атакували” адрес в ж.к. „Лагера”, обитаван от тартора на групата – П.С. /34 г./ с прякор Президента. Той и неговите авери- Ж.Д. /36 г./- Дружбенския, П.А. /30 г./ и Б.Т. /34 г./- Гларуса от Варна, тъкмо отделяли скъпоценните камъни от бижутата. Малко по-късно в ИСМП „Пирогов” е задържан и петият член на групата Ц.И. /33 г./- Фитнеса. Той бил със счупен пръст на ръката, най-вероятно премазан от металната каса. Задържаните са доведени в СДВР, след което са предадени на ОДМВР-Варна.


При обиски на още пет адреса в столицата – два апартамента и гаражна клетка в ж.к. „Люлин”, къща в Банкя и апартамент на ул. „М.Лалков” били открити техника за заглушаване на СОТ, инструменти за отключване и взломяване на секретни и касови патрони, маски и др. В жилищата полицаите се натъкнали на картини, преносими компютъри, плазмен телевизор, маркови часовници, бижута, за които се предполага, че са обект на престъпната дейност на групата.

И петимата задържани са с богато криминално минало, регистрирани за взломни кражби от магазини и офиси на територията на цялата страна.

В момента криминалисти продължават документирането на цялостната престъпна дейност на групата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1334 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини