Над 200 куб. метра нелегална дървесина е конфискувана от септември насам

  • 11 октомври 2011 14:41

  • 940
  • 0
Над 200 куб. метра нелегална дървесина е конфискувана от септември насам
©

Над 200 куб. метра нелегална дървесина и общо 12 камиона с пет ремаркета са конфискувани от началото на септември, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на по време на посещение в Разлог.

Заради усиления добив на дървесина в началото на отоплителния сезон проверките през септември са били шест пъти повече спрямо месец август.

При среден годишен добив от 4.5 млн. куб. метра дървесина в началото на мандата на настоящото правителство, близо 1.5 млн. куб. метра дървесина от тях са били незаконно добити. Данните обаче показват, че незаконният добив намалява. Според министър Найденов разделянето на стопанската от контролната функция на горските стопанства е довело до това намаление.

По отношение на кражбите на дребни количества дървесина от порядъка на 1-2 кубика, министър Найденов каза, че местните горски стопанства трябва да засилят контрола като предлагат и по-ефективни цени.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
940 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини