Нагли апаши нападнаха жената на шефа на БЧК

  • 12 ноември 2014 13:36

  • 4199
  • 2
Нагли апаши нападнаха жената на шефа на БЧК
©

Съпругата на председателя на Българския Червен кръст (БЧК) д-р Христо Григоров е била нападната снощи. Нападателите са я изхвърлили от колата й, след което са се отправили в неизвестна посока. Това съобщи самият Григоров пред БНР. От СДВР не потвърдиха за инцидента.

Нападението над проф. д-р Елисавета Наумова е било извършено около 19:00 часа, когато връщайки се от работа, тя се е опитала да прибере колата в гаража.

В отворено писмо председателят на БЧК заявява: "Психическата травма и физическите контузии ще отшумят с времето. Но крещящите въпроси, които отдавна терзаят хората и възникват след всеки подобен инцидент, остават и ние като общество трябва и сме длъжни да си отговорим".

Христо Григоров поставя пет въпроса в писмото си: "Кое кара тези млади хора да бъдат толкова арогантни, така безумно агресивни – липсата на работа, сериозните проблеми с битовото им оцеляване, невъзможността за реализация или чувството за ненаказуемост? Да убиваш, да режеш пенсионери с резачка, за да вземеш пенсиите им, да сваляш хората от колите, като заплашваш техния живот – не е демокрацията, която искахме да изградим. Не е и държавата на справедливостта, на реда, на сигурността и спокойствието, за която мечтаехме. Защо?

Какво се случва? Над 2,5 милиона българи напуснаха България през последните години, което е близо 1/3 от населението на страната ни. Социологическите проучвания продължават да бълват неприятната статистика за големия процент на завършващите /включително лекари/, които виждат изход в Терминал 2 и искат да напуснат България. В момента младите хора са по-малко от възрастните и вече не е останала нито една област, в която децата до 15 години да са повече от пенсионерите над 65 години. И големият въпрос е "ЗАЩО"?, пита председателят на БЧК.

"Ако ние не си отговорим максимално бързо на всички тези въпроси, управляващите, без значение кои са, скоро няма да има кого да управляват. Може би още не е съвсем късно?!", завършва той писмото си.

Мая Йорданова
4199 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.13 | 08:54

2
ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ, ТОВА Е ИСТИНСКАТА ИСТИНА. ЗАРАДИ ТЕЗИ, КОИТО ИЗБИРАХА И ИЗБРАХА " КАДЪРНИТЕ М ...И" , ЩЕ СТРАДАТ ХИЛЯДИ ХОРА.
каката на баткото

2014.11.13 | 01:41

1
отговора е прост - отнехвъргачка!

Добави коментар

Водещи новини