Полицаи пазят Плевен

  • 27 септември 2011 09:59

  • 1286
  • 1
Полицаи пазят Плевен
© Булфото

След снощното шествие в Плевен е засилено полицейското присъствие през цялата нощ и днес в различни райони на града, съобщи говорител на областната дирекция на полицията.

Прекратени са отпуските на полицаите, засилено е тяхното присъствие по възлови кръстовища, обекти на политически сили и махалите, където има компактно живеещи роми. Обстановката в момента е спокойна, няма съобщения за събирания, уточнява БТА.

За снощното шествие около 600 души са се били събрали за протестите между 18 и 19 ч. чрез социални мрежи, но по-късно са останали около 200. Те пели революционни песни и химна. Не са имали неприлични скандирания, насочени срещу ромите, каза говорителят на полицията. Движили са се по улица "Васил Левски" към гарата, по улица "Георги Кочев", площад "Македония", където са счупени пет витринни стъкла на партиен клуб. След това са продължили към хотел "Балкан", бул. Христо Ботев" и са се разотишли към 22.00 ч.

Арестувани са четирима пълнолетни и две непълнолетни момчета - на 15 и 16 години, които са настанени в помещение за задържане на такива лица. Няма пострадали граждани и служители на полицията.

Образувано е едно досъдебно производство по чл. 216 от НК срещу неизвестен извършител за унищожените витринни стъкла на клуб на
ДПС , уточни говорител на прокуратурата. Случаят се наблюдава от районна прокуратура.

Последвайте канала на

1286 1

Коментари 1

Добави коментар

2011.09.27 | 16:26

1
romi ima v s.Bukovlak idete tam da vi posre6nat s pita i sol,xodite kadeto ne trqbva

Добави коментар

Водещи новини