Многодетен баща налита на полицаи, дошли да вземат децата му

  • 20 август 2014 14:00

  • 1510
  • 1
Многодетен баща налита на полицаи, дошли да вземат децата му
©

Многодетен баща от Враца счупи полицейски бус, за да върне децата си. До спречкването с униформените се стигнало, след като служители на отдел „Закрила на детето” пристигнали в дома му, за да вземат четири от хлапетата му, информира Конкурент.

Семейство Илиеви били настанени в общинско жилище в ж.к. „Сениче”, но заради натрупани задължения в размер на 1 500 лв. трябвало да напуснат дома си в срок до 29 юли. Когато пристигнали социалните работници, за да изведат непълнолетните наследници и да ги настанят в дом за деца лишени от родителски грижи, заварили децата сами и извикали майката Анка. Когато й обяснили целта на посещението си, станал скандал. Тя не искала да даде отрочетата си и ги дърпала от ръцете на служителите. На място били и двама инспектори от полицията, които съдействали на социалните за качването на малчуганите в служебния бус.

Когато Митко видял потеглящото возило, той се хвърлил пред него с викове. След като униформените му обяснили да направи път, бащата се поместил. Когато бусът минал покрай него обаче, решил да се затича. Настигнал го и се хванал за страничната врата, викайки да му върнат децата. Митко се понесъл с возилото, но вратата се счупила, а с нея паднала и лайсната. Мъжът се строполил с вратата насред пътя.

„Уплаших се, защото чух децата ми да плачат. Не исках да ми ги вземат, много ги обичам“, обясни той. Заради буйната си реакция Митко е с повдигнато обвинение за повреждане на буса, собственост на полицията. Нанесената щета е за 493 лв. Според обвинителния акт престъплението е извършено непредпазливо.

Майката и бащата вече не живеят в общинското жилище, а са настанени във фургон. Семейство Илиеви има общо 10 деца. Преди време Анка и Митко искали да си върнат най-малкото хлапе. Опитите им обаче останали неуспешни заради тежко заболяване на бебето и невъзможността им да му осигурят условия и лечение.

Филип Епитропов
1510 1

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.20 | 18:38

1
Toq post ma kara da puskam gazta

Добави коментар

Водещи новини