Цигани тровят дъщеричката си с хапчета, за да взимат социални помощи

  • 15 август 2014 09:30

  • 2099
  • 4
Цигани тровят дъщеричката си с хапчета, за да взимат социални помощи
©

Момиченце на 2 годинки било системно тровено от совите родители повече от 10 месеца. Семейството е от ромски произход и живее в Долна баня.

Родителите съзнателно тъпчели детето с лекарства, за да го изкарат болно и да взимат социални помощи. От ноември м.г. Нели е приемана 15 пъти в различни болници в София, съобщава „Преса“. Винаги детето е постъпвало с едни и същи симптоми и в предкоматозно състояние – внезапно главоболи, нисък пулс, разширени зеници, отпусната и неадекватна. Токсиколозите в „Пирогов“ установили, че момиченцето е погълнало деанксит (сънотворно, отпускано само по рецепта). След скъпи изследвания докторите в педиатрията изключили метаболитно, генетично или неврологично заболяване. Със специален тест открили в урината на детето остатъци от лекарството за високо кръвно налягане клонидин. Лекарите сигнализирали отдела за Закрила на детето в Ихтиман, като посочват в епикризата, че става дума за умишлено тровене на детето с цел материални облаги.

По закон родители на дете с над 50% инвалидност получават 240 лева месечна помощ. Освен това детската добавка е 100 лева, полагат се и интеграционни добавки, всяка между 9,75 и 13 лева, както и 195 лева за балнеолечение. Лекарите казват, че това не е първият случай, при който родители съзнателно осакатяват детето си, за да взимат социални помощи. „Имали сме случаи, когато на бебета са връзвани средните пръстчета на крачетата с тънка корда. След месец мястото се инфектира , гноясва и се налага ампутация“, обяснява д-р Атанас Мангъров, шеф на детското отделение в Инфекциозна болница. При Нели целта на родителите е била да я изкарат епилептичка.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2099 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Анонимен

2016.02.11 | 16:53

4
Да ги бяха оставили още малко да продължат да го тровят детете. Проблемът щеше да се реши.
Калин

2016.02.11 | 16:53

3
Уроди! Време е. Отдавна е време да се спрат всички помощи за гледане на дете и тем подобни. И без това нормален човек не може да се докопа до тях. Само циганите хрантутят с тези "социални помощи".

2016.02.11 | 16:53

2
"Момиченце на 2 годинки било системно тровено от совите родители..." Ей, совите не са лоши родители, вие редактори нямате ли си?

2016.02.11 | 16:53

1
На това е способен само циганин. Долни отрепки.

Добави коментар

Водещи новини