Автоджамбазите с нова схема за кражба на луксозни коли (видео)

  • 07 май 2014 08:18

  • 13819
  • 11
Автоджамбазите с нова схема за кражба на луксозни коли (видео)
©

Автокрадците са намерили нов начин за кражба на луксозни автомобили, които имат последни модели защита. Колите се крадат за няколко секунди, без да се разбиват. Това става със специални устройства-компютри.

Това разказа в сутрешния блок на БНТ журналистът Слави Ангелов. Той разкри последната схема за кражба на автомобили. Тези устройства струват 25 000 евро и се продават свободно в интернет. Само с един откраднат луксозен джип, автоджамбазите са си избили парите. Тези машинки приемат сигнал от ключовете на последните модели автомобили и после крадците безпрепятствено отнемат колата, каза още Ангелов, като думите му бяха подкрепени и от видеоматериал. В него се видя жена, която паркира луксозния си джип "Инфинити" пред хранителен магазин и влиза вътре. Автокрадецът я последва и в продължение на няколко минути я следваше между щандовете. Машинката прие сигнала от ключа на джипа, като впоследствие този сигнал е предаден на помощника на крадеца, който чакаше отвън и напълно безпроблемно влезе в колата. Записът беше от охранителните камери на магазина.

В момента в София на нощ се крадат по около 5-6 коли, а в страната по 15. Най-лошото е, че тези автомобили не могат да бъдат намерени. Те се изпращат в Сирия, бившите съветски републики и шансовете да бъдат открити са нулеви. На тези коли им се правят двойници. Схемите са няколко и си зависи от самите крадци, обясни още журналистът. Големият проблем е, че крадците следят всяка една техническа новост и намират начин да се справят с нея, а депутатите и експертите ни, са застинали в късния социализъм. Говоря за Наказателния кодекс, който е от тези години и не е променян. Това помага много на автокрадците. Повечето коли се крадат по поръчка, добави още Ангелов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
13819 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2014.05.08 | 18:11

11
Не знам, но толкова ли е трудно, ключа да бъде с изключена батерия? Тогава, мисля,че никои не може да му въздейства да предава кодове.Има ли мнение на някой по -знаещ електрониката?

2014.05.08 | 18:10

7
Все още има много модели коли чийто ключове са със необслужваема батерия,когато се изхаби-сменяш ключа.Чувал съм обаче че крадците си носят компютър и ключ от тяхна кола,за няколко минути подменят твоя с другия,разбиват ключалката,ключа подава сигнал на компютъра и колата пали.Като цяло няма как на всяко слизане да вадиш батерията,това си е яка хамалогия.

2014.05.08 | 18:11

10
Престъпността се развихря с пълна пара
Потърпевша

2014.05.08 | 18:11

9
Никой нищо не прави, за да се намерят колите.След като ми откраднаха колата до втората седмица никой не се беше се задействал да прегледа поне камерите по улицата.Никой не се обади , за да ме уведоми за каквото и да е ,даже не си вдигаха телефоните. Кошмара е пълен.Хората са в безизходица и просто се подготвят и за война със застрахователите, които правят всичко възможно ,за да не изплащат застраховката.
Потърпевш

2014.05.08 | 18:09

2
Пак като не са ти казали, "дай 2000лв и ще почнем да търсим" ...аз им казах "а бе момчета, това фиатче (колата, която ми задигнаха) и 1500лв не мога да му взема." И така го прежалих фиатчето.
3

2014.05.08 | 18:10

8
Дааа, със специално устройство колите се смаляват до размер на детска количка. След това крадецът си я слага в джоба и необезпокояван преминава границата и отпрашва към я към Сирия, я към Патагония...затова МВР не може да направи нищо...а не че не иска...
джамбазов

2014.05.08 | 18:10

6
специални устройства - компютри...хахаха
onq s konq

2014.05.08 | 18:09

5
Глупости на търкалета-ключът бил предавал непрекъснато...Ами нали ще эамине батерията бе всеэнайковци!Трябва ли да обяснявам,че принципът е същият като при дистанционното на телевиэора?Натискаш копче-иэлъчва сигнал,не натискаш-не иэлъчва!

2014.05.08 | 18:09

4
Ръцете и краката да им изсъхнат на всичките автокрадци!
Жигулаторрррррррррррррр

2014.05.08 | 18:09

3
Какъв е извода?Скъпа кола:големи проблеми,евтина кола:малко проблеми. :D
AJ4A

2014.05.08 | 18:09

1
Изводът е, че живеем в безправова и мафиотска държава. Ако има желание за пречупване гръбнака на мафията, работещо решение винаги може да се намери, съвсем наготово при това. В САЩ например има една услуга On Star, която ти позволява да проследиш местонахождението на откраднатата кола и направо от смартфона да заключиш вратите и да угасиш двигателя на колата, за да бъдат заловени крадците от полицията!!! Тук обаче полицията има друга работа, съда гледа буквата на закона, който пък е писан от други и ........... да му мислят собствениците на хубави коли!!!!

Добави коментар

Водещи новини