Спецполицаи в схватка с психично болен в Пловдив

  • 29 април 2014 13:22

  • 1438
  • 0
Спецполицаи в схватка с психично болен в Пловдив
©

Около 20 часа снощи в Шесто РУП бил получен сигнал от живущи в блок на ул. "Преспа" в Пловдив, че техен съсед нарушавал  тишината - блъскал врати в дома си на 15-ия етаж, тропал по тръбите на парното, хвърлял през прозореца пиратки и буркани, заканвал се на съседите си, съобщиха от областното управление на полицията.

На място изпратените полицейски служители, заедно с домоуправителя, били "посрещнати" от мъжа с нож и брадва. После той препречил вратата със стар бойлер и се скрил в една от стаите на жилището. Веднага била подадена информация на оперативната дежурна, откъдето последвало уточнението, че 57-годишният се води на отчет в Център за психично здраве, срещу него има регистрации за хулиганска проява и незаконно придобито оръжие и боеприпаси. Под ръководството на окръжна прокуратура започнали незабавните действия за неутрализирането му. На място пристигнали допълнителни екипи, заедно със служители от сектор "Специализирани полицейски сили" и двама психолози от дирекцията. Близо час специалистите беседвали с пловдивчанина в опит да бъде изведен доброволно от апартамента.

След категоричния му отказ, спецполицаите пристъпили към неговото обезвреждане и задържане. Мъжът оказал яростна съпротива, което наложило използването на помощни средства. По време на схватката той е получил порезни рани по тялото от падане върху разхвърляни по пода буркани. Той е откаран в болница, оказана му е медицинска помощ и по-късно е настанен в пловдивския психодиспансер.

По случая е образувано досъдебно производство. При направения оглед в апартамента не са открити огнестрелни оръжия и боеприпаси. Продължават процесуалните и следствени действия по документиране на случая.

Константин Тодоров
1438 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини