Зам.-директорът на Агенция "Митници" Румен Данев е уволнен (обновена)

  • 05 февруари 2014 15:08

  • 5083
  • 4
Зам.-директорът на Агенция "Митници" Румен Данев е уволнен (обновена)
© Булфото

Заместник-директорът на Агенция "Митници" Румен Данев е бил уволнен само един месец след назначаването му. Това съобщи премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, предава БТА.

Той посъветва репортерите да питат шефовете на Данев за причините, но призна, че до него достигнала "неприятна информация" за този човек.

От митниците, подчертаха, че това е станало по негово желание и прехвърлиха въпросите към Министерството на финансите, което назначавало и уволнявало.

Румен Данев бе назначен в началото на януари 2014 г. за зам.-директор с ресор "Митническо разузнаване и разследване и последващ контрол".

Румен Данев е бивш началник на дирекция Митническо разследване и разузнаване по времето на НДСВ и тройната коалиция, когато шеф на агенцията беше Асен Асенов.

Данев заема поста на Николай Попов, след като той стана съветник на финансовия министър в началото на декември.

Далавера с пари и цигари е причината за отстраняването на зам.-директора на агенция "Митници" Румен Данев един месец след назначаването му, разказаха източници на OFFNews.

След изказването на Орешарски от агенция "Митници" потвърдиха за OFFNews, че Данев вече не е зам.-директор, но подчертаха, че освобождаването е станало по негово желание.

"Неприятната информация" е свързана с резултатите от външно наблюдение, поставено на Данев след сигнал за злоупотреби срещу него, разказа източникът на OFFNews. Наблюдението (най-често следене) е установило участието му в далавера, свързана с пари и цигари.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5083 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
знаещ

2014.02.08 | 19:27

4
Орешарски като е казал "а", да каже и "б"! Румен Данев е уволнен, защото не се съгласи с назначаването на един втори Пеевски в митниците!
ПИТАМ

2014.02.08 | 19:26

3
КОИ ГО ПРЕДЛОЖИ?КОИ,КОИ КОИ..........
????

2014.02.08 | 19:26

2
Моля, не разпространявайте откровени лъжи, няма никакво "взаимно съгласие" и не очерняйте името на човека!

2014.02.06 | 09:57

1
tezi izmisleni deputati praviat cirk v izmislennata ni darjava a publikata koiato sme nie samite gledame i se smeem kato oligofreni i neznaen koga ste svursi tova predstavlenie

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини