Прикриват скандал в Американския университет в Благоевград

  • 02 януари 2014 12:12

  • 1999
  • 4
Прикриват скандал в Американския университет в Благоевград
©

Пазач в Американския университет в Благоевград (АУБ) е бил уволнен дисциплинарно, защото пуснал в студентското общежитие външни лица - охранители и барманка от дискотека. Екшънът е пазен в тайна, за случая не е уведомена дори полицията, съобщи struma.bg.

Към 4 сутринта барманка и двама гардове нахлули в общежитието, размахали сметка от 250 лв. и заявили, че парите не са платени от студенти от АУБ. 25-годишният пазач Стоян Димитров ги пуснал да търсят длъжниците по стаите на общежитието. От леглата били вдигнати Георги Джуров, Кремена Цолова, Първан Симеонов, Християн Маринов, Ивайло Денишев и Владислав Сирий. Барманката се разкрещяла, започнала да пребърква чантите им и да прибира пари и мобилните им телефони. Когато преценила, че е дължимата сума, барманката си тръгнала, придружена от гардовете и Стоян Димитров. Ръководството на университета научило за драстичното нахлуване от сигнал на потърпевшите студенти.

"Сервитьорката се държа като селянка. Започна да крещи на всички, пребърка чантите, взе им телефоните и сама извади пари от портмонетата им. После взе един скъп професионален фотоапарат и го изпусна на земята... Накрая взеха повече пари от необходимото", пише в сигнала. Пазачът Стоян Димитров заявил, че е пуснал барманката и придружителите й, защото били арогантни и можело да счупят стъклата на сградата. Пуснал ги да се разберат с младежите, които в негово присъствие върнали дължимата сума. Пазачът е уволнен заради неизпълнение на основните си служебни задължения и грубо нарушаване на правилата за ред в общежитието. Той обаче обжалва дисциплинарното уволнение и иска от ректора на АУБ Майкъл Истън обезщетение в размер на 2953 лв, равно на 6 месечни заплати.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1999 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.12.06 | 23:18

4
За всичко са виновни от нисшия обслужващ персонал. А това че студентите не са си платили сметката и са офейкали ректорчето го боли уя.Кой го знае къде и скоя студентка се е търкалял въпросната нощ когато пазачя си е бил на работа.Ректорите и техните слуги във всички български университети са комунистически утрепки и доносници и агенти на ДС.Да го лапат гологлав и хремав.
ЦАЦАРОВ

2015.05.25 | 09:44

3
Виновен е Цветанов!

2015.05.25 | 09:43

2
Брей, каква голяма новина! А по общежитията на другите 50 и ... университета какво ли става. Хайде, пишете и запълвайте страниците си с "новини".

2014.01.02 | 15:44

1
Нали ги даваха по телевизията и онези хубостници от общежитията на Техническия в Софето какви ги вършат.Там па анархията беше на 6.То и ръководството им се видя какво е лайняно и омазано.

Добави коментар

Водещи новини