Шефът на СДВР: Застрахователи плащат на престъпници

  • 11 декември 2013 08:20

  • 2071
  • 1
Шефът на СДВР: Застрахователи плащат на престъпници
©

МВР има контрол върху едно досъдебно производство до един етап. По-нататък се намесва съдът. Това каза в сутрешния блок на БНТ директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Ивайло Спиридонов по повод изчезналия Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор за двойното убийство пред дискотека "Соло".

"Прокуратурата ще ни възложи да го издирваме. Ще направим това, което правим по всяко едно издирвано лице", добави Спиридонов. Той отказа да съобщи подробности по случая.

Спиридонов потвърди изнесената от вътрешната министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола информация за случаи, при които МВР е работило като частна охранителна фирма. "По случая е възложена проверка. Повече не бих могъл да коментирам – първо, защото не е коректно, второ, защото не е законно", каза шефът на СДВР.

Той говори и за кражбите на автомобили в София, като уточни, че задържаният наскоро известен автокрадец Асен Колев-Хастара е уличен в 30 престъпления, срещу него има образувани 30 досъдебни производства. "София е град, в който има коли от всякакъв клас, затова и много автокрадци идват в столицата – основно от Перник, Ботевград, Монтана, Враца. Крадат се повече автомобили от нисък и среден клас. Те се изкарват извън София, разфасоват се и се връщат в столицата в автосервизите на части. Напоследък застрахователни фирми плащат откуп за откраднати коли – имаме информация, че става въпрос за 10% от цената на автомобила. С тези си действия те акумулират престъпност и дават финансов ресурс в ръцете на крадците", заяви Ивайло Спиридонов. По думите му размерът на тези откупи може да достигне 5 млн. лв. годишно.

Константин Тодоров
2071 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
M=MZ

2013.12.11 | 10:54

1
imame zakoni xa-xa -xa

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини