200 банкноти съвпадат с данните за тези, с които е платен откуп на албанските "Нагли"

  • 08 август 2011 12:43

  • 1616
  • 0
200 банкноти съвпадат с данните за тези, с които е платен откуп на албанските "Нагли"
© Интернет

Над 200 банкноти съвпадат с данните за тези, с които е платен откуп в Гърция, за албанските "Нагли".

Това е станало ясно в резултат на продължилия обмен на информация между българските и гръцките служби по случая със задържаните преди Гюешево четирима албанци.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че служители на бюрото СИРЕНЕ са изпратили данните от откритите при задържането на четиримата албански граждани банкноти. След проверка е получено потвърждение от гръцките власти, че над 200 от тях, на стойност над 10 000 евро, съвпадат с тези, платени при откуп в Гърция.

На 29 юли около 21.00 часа, гранични полицаи спяха за проверка таксиметров автомобил с кюстендилска регистрация на около 7 километра от ГКПП - Гюешево.

В колата пътуваха четирима албански граждани – трима мъже и жена между 20 и 28 години. При направената справка в ШИС се оказа, че четиримата са обявени за издирване от Република Гърция за извършени тежки престъпления, последното от които е от май месец т.г. За изнудвания, отвличания с цел откуп и вземане на заложници и грабежи, за четиримата има издадена европейска заповед за арест от 26 юли т.г.

При обиска у задържаните бяха открити близо 15 хиляди евро, като част от тях съвпадаха с номерата на банкноти, платени за откуп на отвлечен през май т.г. гръцки гражданин.

Служители на бюро СИРЕНЕ – МВР продължиха работата за сканиране на всички открити банкноти.

Последвайте канала на

1616 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини