МВР: "Килърите" от Перник може да са приемали поръчки от чужбина

  • 24 август 2013 15:36

  • 6503
  • 0
МВР:  "Килърите" от Перник може да са приемали поръчки от чужбина
© булфото

Възможно е пернишката банда за мокри поръчки - "Килърите" 3, да е приемала заявки за разстрели от чужбина. Това е една от версиите, по които се работи в МВР.

Източници, близки до разследването, съобщиха пред БНР, че предстои отново да се изяснява престоят на Васил Арарски - Райко Кръвта, в Испания и отношенията му с престъпни структури зад граница.Разследващите не изключват възможността разстрелът на Васил Горчев - Кьоравия от Благоевград да е поръчан от чужбина. Убитият през януари 2005 г. бос е смятан за покровител на канал за крадени автомобили от Испания. Още след убийството МВР започва разследване дали с тези коли у нас не влиза и кокаин.

Заради кокаин Райко Кръвта влиза в конфликт с друг известен в Испания български престъпен бос, известен с прозвището Рогача. Смята се, че разстреляните в Испания Иван Докатанов - Лъва и Николай Гатев - Шматката са работели за пернишкия бос Райко Кръвта.

При операцията на Иберийския полуостров като заподозрени за разстрела са задържани петима българи и румънка, а в друга акция в българи са открити 50 пистолета и 7 автомата „Калашников”.

За престоя на Кръвта в Испания обаче няма дори свидетелски показания. Повечето хора, дори и смятани за негови врагове, с които той е работил през 90-те години, са трудно откриваеми.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6503 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини