Войната по пътя взе поредната си жертва

  • 09 август 2013 11:45

  • 1651
  • 0
Войната по пътя взе поредната си жертва
©

Един човек е загинал при катастрофа през изминалото денонощие, съобщават от Съюза на автомобилистите в България.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали общо 23 тежки пътно-транспортни произшествия. Ранени са 29 души, един от които с опасност за живота.

За района София са станали 81 леки и една тежка катастрофи с двама ранени.

Във връзка с настъпването на активния почивен сезон с цел осигуряване на по-добра безопасност ще се ограничава движението по участъци на републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона /включително ремаркета и полуремаркета/ с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за официалните празнични дни и дните петък и неделя, припомнят от Агенция "пътна инфраструктура" и "пътна полиция". Забраната е за периода 7 юни - 30 септември 2013 г. Ограничението в петък ще е от 16 до 22 ч., а в неделя от 14 до 20 ч. Забраната се отнася за всички автомагистрали, всички пътища 1-ви клас и отделни участъци от пътищата 2-ри клас.

Временно ще бъде затруднено движението в изпреварващата лента на автомагистрала "Тракия", от км 141 до км 156, в посока Бургас, тъй като се извършва смяна на мантинела в разделителната ивица. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, предупреждават от агенцията.

Във връзка с изграждането на пътен участък Марикостиново - Кулата е забранено преминаването на МПС, като са организирани обходни маршрути по автомагистрала "Струма". Забранява се целогодишно движението на превозни средства с животинска тяга по автомагистралите, пътищата т клас и тези с европейска номерация.

Последвайте канала на

1651 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини