Задържаха мъж, ползвал чужди документи за самоличност

  • 01 март 2013 10:49

  • 694
  • 0
Задържаха мъж, ползвал чужди документи за самоличност
©

Полицията във Велико Търново задържа 25-годишен варненец, който е използвал чужди документи за самоличност.

Вчера в полицейското управление в старата столица бил получен сигнал от служители на хотел в града, че гост на хотела се е регистрирал под чуждо име. На мястото незабавно бил изпратен полицейски екип, който след справка установил, че представената от госта лична карта е издадена на името на 22-годишен мъж от Видин, като документът е бил обявен за невалиден от собственика на 19 февруари във 02 РУП - Варна.

В хода на разследването е установена самоличността на отседналия в хотела мъж. Това е 25-годишен варненец с инициали Т. Д., криминално проявен за шофиране без книжка. Той бил открит в стаята си и задържан. При обиск у него са намерени още валидно свидтелесдтво за управление на МПС и контролен талон на името на 22-годишния мъж от Видин и собствената му личната карта.

Пред униформените варненецът разказал, че се е сдобил с чуждите документи срещу сумата от 50 лв. от трето лице от морската столица. Действията си той обясднил с това, че е пристигнал от Варна с лек автомобил, а нямал свидетелство за управление на МПС. Той закупил чуждите документи, в случай че бъде проверен от пътни полицаи. Варненецът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за ползване на чужди лични документи, с цел набавяне на собствена облага.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
694 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини