"Шок" насочен срещу мафиотска банда с име "Нощния"

  • 07 юли 2011 21:37

  • 2556
  • 0
"Шок" насочен срещу мафиотска банда с име "Нощния"
©

Операция “Шок”, при която бяха задържани 57 души по света и у нас, е била насочена срещу банда на име “Нощния”, пише в. Труд.  Акцията е била разпоредена от Италианската прокуратура на 27 юни. Целта е да се удари сформирана на Апенините организирана престъпна група “Нощния”, занимавала се с източване на чужди банкови сметки. Действала е в четири страни от Европейския съюз - Италия, България, Испания и Франция от 2008 г. насам

Хамид Хамид - българин от арабски произход, това е името на мъжа, задържан вчера призори в дома му в софийското село Герман. При акцията служител на МВР отряда на баретите застреля неговото куче от рядката порода Бандог, след като четириногото го нападнало. В европейската заповед за арест на Хамид той е определен като: “Четвърти в оперативно ниво с функция монтаж на технически средства върху банкомати с цел събиране на кодовете и лентите на платежни карти, от които се получавали клонираните карти, използвани, за да се извършват незаконни извлечения от банкови сметки и безброй други престъпления.”

Към момента българската прокуратура внася само искания за постоянен арест на задържаните при акция “Шок” на основание на европейските заповеди за арест. Самите заповеди по същество и решенията дали българите да бъдат екстрадирани в Италия, ще се решават в съдилищата на по-късен етап, обясниха юристи.

Бандата е наречена така по прякора на един от групата (най-вероятно тартора) Димитър Славчев-Нощния. Вчера и той бе доведен в съда и получи постоянна мярка “задържане под стража”. Докато го водеха под конвой по коридорите, се видя, че е насинено едното му око.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
2556 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини