Тийнейджър се удави във водоем в Пловдивско

  • 16 юли 2024 13:44

  • 1764
  • 2
Тийнейджър се удави във водоем в Пловдивско
© Novini.bg / Canva

18-годишен тийнейджър от пловдивското село Чоба се удави във водите на изравнителен напоителен канал край село Златосел.

По първоначални данни компания младежи отишли да се охладят във водите на съоръжението, където плуването е забранено. В един момент обаче момчето изчезнало от полезрението на приятелите си.

Кметът на Чоба Йордан Михайлов потвърди за нещастния инцидент, предава Трафикнюз. Той уточни, че водният изравнител се намира извън землището на населеното място. Не даде информация дали съоръжението е обезопасено и има ли отличителни знаци, които напомнят, че къпането е забранено. 

В селото са потресени от случилото се. „Роднините на момченцето са се събрали в дома им. Нещо страшно е – пищят, плачат“, коментира жител на Чоба.

По-късно от Община Брезово разпространиха информацията, че изравнителен напоителен канал, който се намира край Златосел, е държавна собственост. Кметът инж. Калин Калапанков и администрацията изказват искрени съболезнования на семейството на 18-годишното момче. Призовават в горещините да не се използват за плуване и къпане нерегламентирани водоеми.

Категорично се забранява къпането в язовири, микроязовири, напоителни канали, изкопи запълнени с вода, изкуствено създадени езера, тъй като това крие сигурен риск за живота и здравето на решилите да се разхладят в тях.

Мъж се удави в микроязовир

Собствениците на тези водоеми имат задължението да ги обезопасят с лесно забележими знаци, забраняващи къпането, на които се посочва конкретната опасност.

Към момента няма информация относно причините, довели до фаталния инцидент.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1764 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.16 | 15:33

2
Момченцето !! 18 годишен мангал

2024.07.16 | 14:18

1
Жалко. Трябваше да е някое от гущеровите на негово място

Добави коментар

Водещи новини