Пребитата жена в Бобов дол подала сигнал срещу насилника си преди 5 години, но после се отказала

  • 12 март 2024 17:39

  • 6598
  • 4
Пребитата жена в Бобов дол подала сигнал срещу насилника си преди 5 години, но после се отказала
© Фейсбук

На територията на София е установен и задържан с полицейска заповед 39-годишният мъж от Бобов дол, упражнил домашно насилие, видеоклип от което се появи в социалните мрежи, съобщиха от полицията в Кюстендил на съвместен брифинг с Районната прокуратура.

Мъжът е нанесъл лека телесна повреда на съпругата си в семейното им жилище в Бобов дол. Предприети са действия по защита на жертвите на насилието му. В момента мъжът се конвоира до ареста на Районно управление (РУ) Бобов дол, посочиха от Районната прокуратура и полицията в Кюстендил.

Актът на насилие е осъществен на 10 март, припомниха от полицията. По случая е образувано досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда, в условията на домашно насилие, каза ръководителят на Районната прокуратура Албена Разсолкова. Мъжът е направил опит да се укрие в столицата. И в момента продължават неотложните действия по разследването, уточни заместник- районният прокурор Крум Крумов.

Към момента няма изготвена медицинска експертиза, която да квалифицира деянието и да определи размера на наказанието, предвидено в закона - лишаване от свобода от една или три години, каза Николай Васев, главен разследващ полицай от Областната дирекция на МВР - Кюстендил.  

Задържаха мъжа, пребил жена си пред детето им

От прокуратурата уточниха, че през 2019 година съпругата на мъжа е подала заявление в РУ Бобов дол за упражнено домашно насилие, но впоследствие по нейно настояване е постановен отказ за образуване на досъдебно производство. Не са били събрани и доказателства за извършено престъпление от общ характер, казаха още от държавното обвинение.

Оттам допълниха, че едното от двете деца в семейството по собствена инициатива е заснело клипа, за да го покаже на баба си. Бабата го е публикувала в социалните мрежи, за да докаже, че зет ѝ упражнява домашно насилие спрямо дъщеря ѝ.

"Сигнализирани по случая са отдел "Закрила на детето", които ще определят дали тези две деца трябва да се изведат от семейството. Към момента са разпитани и майката, и детото", каза прокурор Разсолкова. По думите ѝ до насилието се стигнало, след като жертвата отказала да отнесе документ на свекъра си.

Мъжът е осъждан, но реабилитиран, има и условно наказание за хулиганство, за което му е наложена глоба в размер на 1000 лв., каза още прокурор Крумов.

От прокуратурата уточниха, че до този момент пострадалата не е подала жалба в полицията. "Полицията се е сезирала и е извикала жертвата за разпит, след като клипът с насилието е бил публикуван в социалните мрежи", каза Николай Васев.

След предявяване на обвинението, мъжът ще бъде задържан до 72 часа, след което ще бъде внесено искане и за постоянното му задържане.

От прокуратурата в Кюстендил работят и по две други новообразувани досъдебни производства за престъпления, извършени в условията на домашно насилие. В Кюстендил е задържан за 72 часа и друг мъж, който е нанесъл вчера удари с тесла по главата на съпругата си. Той е бил установен и задържан за два часа, след като потърпевшата е подала жалба в полицията, казаха от прокуратурата. На него също предстои да му бъде поискана мярка за неотклонение задържане под стража.

"Състоянието на жената е добро, няма опасност за живота ѝ", каза прокурор Крумов. Предстои медицинска експертиза да установи какви са нараняванията. В случая също има намесени непълнолетни деца, те вече са разпитани, каза прокурор Разсолкова.

Третият случай е във връзка с отправена закана за престъпление в условията на домашно насилие, но към момента няма достатъчно доказателство за извършено престъпление и причина да му се иска постоянно задържане, коментираха от прокуратурата. В този случай потърпевшата е получила съобщение чрез мобилно приложение, съдържащо закани срещу нея, отправено от мъжа, с когото от години съжителства на семейни начала. Тя се оплакала, че пред вратата на общото им жилище в село Бистрица, община Дупница, е намерила чук. 

Брутален клип: Мъж преби жена си в Бобов дол

"Имам чувството, че има голяма ескалация на напрежението, както между хората, така и между тези, които живеят на семейни начала. И по отношение на жени, и мъже, и деца", коментира Албена Разсолкова, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6598 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бе твойта

2024.03.12 | 20:02

4
пратете го тоя на фронта в Украйна бе
Емѝ...ибана ШУШУМИГА съм- МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.03.12 | 19:48

3
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

2024.03.12 | 18:19

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

2024.03.12 | 17:48

1
На тоя му предстоят много трудни дни. Скоро ще се бие сам.

Добави коментар

Водещи новини