Следи от изгаряне с цигари и удари с колан по тялото на пребитото до смърт 2-годишно дете от Пловдив

  • 28 февруари 2024 16:55

  • 2358
  • 13
Следи от изгаряне с цигари и удари с колан по тялото на пребитото до смърт 2-годишно дете от Пловдив
© Novini.bg/ Canva

Освен кръвонасяданията и следите от ухапване, по тялото на 2-годишната Севда от Пловдив, за чиято смърт е обвинена осиновителката ѝ Анка Михайлова, имало следи от изгаряне с цигари и от удари с колан. Това стана ясно по време на разпита на вещите лица, изготвили експертизите на момиченцето. 

Според д-р Павел Тимонов в случая се наблюдавал синдром на малтретираното дете. За това трябвало да има няколко фактора, сред които травмата да е настъпила без свидетели и обясненията да не съвпадат с находката.

В показанията си Михайлова обяснява, че детето е паднало от спалнята, без никой да го види.

Жената е казала още, че е хапала Севда по бузата, за да я свести, но лекарите са открили следи от зъби и по тялото, които са с по-стара давност и според д-р Тимонов момичето е малтретирано и преди.

"От физическите белези е необходимо да има само един положителен, а при нея има повече", каза вещото лице. По думите му случая на Севда е класически пример на синдром на малтретираното дете, предава 24 часа.

На 23 септември 2022 г. Анка Михайлова завела осиновеното си дете, на година и 9 месеца, в УМБАЛ "Свети Георги" с черепно-мозъчна травма, синини по тялото и разкъсан бял дроб. Севда беше в кома и на 16 октомври издъхна в болницата. Жената е обвинена в умишлено убийство на лице в безпомощно състояние в условията на домашно насилие. Пред съда много съседи и познати на жената посочиха, че тя се грижела сама за момиченцето, но се справяла. Дъщеря ѝ винаги била добре облечена, нахранена и изглеждала щастливо дете. 

Анка, обвинена, че е убила осиновеното си дете, отново застава пред съда

Днес Анка Михайлова разказа версията си за случилото се в деня на инцидента пред Окръжния съд. Извела Севда навън два пъти, хранила я и двете си играли. Вечерта я оставила в леглото и отишла да ѝ налее боза.

"Дори не успях да я сипя, чух едно "туп". След това хвърлих шишето и отидох, видях детето на плочките", заяви майката. Момиченцето не плачело, само лежало на земята. "Като умряло беше, не му бяха отворени очите", каза Михайлова. Тя гушнала Севда и започнала да крещи.

"Виках на турски: "Майко, майко, Севде", но тя не идваше на себе си. Не знаех какво да правя, шашнах се. Тръгнах да излизам и на стълбището ме пресрещнаха момчета", обясни Анка.

Пристигналите свидетели качили майката и бебето в кола и ги закарали в болница. Там Михайлова стояла няколко часа, но рано сутринта тръгнала да се прибира. "После не съм виждала Севда, полицаите ме взеха от пътя", твърди осиновителката. Пред съда тя категорично отрече да е била или хапала момиченцето. "Когато не ме слушаше, с добрина постъпвах. В салона имам брокат в боята, тя все отиваше да го чопли, за да го яде. Казвах ѝ само "недей" и се смеехме", добави Михайлова. 

Анка каза още, че дни преди инцидента върху Севда паднали метални столове. Оттова имала синини по крака. Майката обаче отново не видяла как станало. "Бях до хладилника и когато се обърнах столовете, вече бяха върху нея", каза тя.

По делото предстои изслушването на още трима свидетели, които днес не бяха редовно призовани. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2358 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2024.02.28 | 22:33

13
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo
Емѝ...ЯМ КОЖЕНИ БАНАНИ-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ АТИЛКАТА

2024.02.28 | 18:54

12
Ще , духам безплатно на всеки читател от скапания соросоиден сайт, ако се присъедини към американското ЛГБТ общество....ААААХХХ..ИБАХА МЕ...ПРЪЦ....МЯУУУУ.....Слава Украини ✌

2024.02.28 | 18:54

11
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .
Емѝ...ИБАН ПАТРИОТ СЪМ...ПРЪЦ- МИРОСЛАВ ПСИХОТО

2024.02.28 | 18:53

10
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс -София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...
Емѝ...патриот анален съм -МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО

2024.02.28 | 18:53

9
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс -София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...
Вовввв

2024.02.28 | 18:52

8
Дано я сполети същата мъчителна съдба тая гнусна мангуста в затвора!!!
Сърбеца

2024.02.28 | 18:00

7
Циганска сган
патриот

2024.02.28 | 17:54

6
да се избиват тия магали, файда никаква от тях ,само точат продънената държава
НАКАЗАНИЕ

2024.02.28 | 17:31

2
ЧЕТЕРИ.КОНЯ

2024.02.28 | 17:38

5
Много бързо ще пукне гадината !!! Иначе да !

2024.02.28 | 17:37

3
ДА !!

2024.02.28 | 17:12

1
ИЗрод

2024.02.28 | 17:37

4
ПЪЛЕН ИЗРОД !!!, ТРЯБВА ДА Я УБИЯТ ПО ВЪЗМОЖНО НАЙ- БОЛЕЗНЕН И БАВЕН НАЧИН !!!

Добави коментар

Водещи новини