Изправят на съд мъжа, заклал приятел при пиянски скандал в с. Габровница

  • 29 септември 2023 13:17

  • 1241
  • 1
Изправят на съд мъжа, заклал приятел при пиянски скандал в с. Габровница
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Окръжна прокуратура – Монтана с обвинителен акт предаде на съд Л.Ц. (на 32 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 5 и т. 6, пр. 2 и 3, вр. чл. 115 от НК – умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

В края на 2022 г. Л.Ц. обитавал къща в с. Габровница, област Монтана. Злоупотребявал с алкохол, проявявал конфликтно-агресивно поведение. На 23.12.2022 г. обвиняемият бил посетен от живеещия в съседство Н.Р. по случай предстоящия празник. Двамата употребили значително количество алкохол. В един момент Л.Ц. нанесъл удари в областта на главата и лицето на Н.Р., причинявайки му фрактури на носните кости. Поради тежката степен на алкохолно опиване и предвид възрастта, пострадалият не могъл да окаже съпротива на нападателя. След като повалил Н.Р. на пода, обвиняемият му нанесъл пет удара с нож в областта на шията. 

Мъж от монтанското село Габровница е убит с нож

Забелязвайки, че пострадалият не се движи, Л.Ц. отишъл до съседна къща и казал на стопанката ѝ да извика екип на спешна медицинска помощ за Н.Р. Заявил, че той е паднал вследствие на прилошаване и си е ударил главата. Жената незабавно се обадила на телефон за спешни случаи 112 и съобщила за инцидента. На местопроизшествието пристигнал медицински екип, а след него и оперативно-следствената група, която направила оглед на местопроизшествието. Трупът на Н.Р. бил транспортиран в отделение „Съдебна медицина” при МБАЛ-Монтана за аутопсия.

В хода на разследването на престъплението е извършена съдебномедицинска експертиза, според заключението на която непосредствената причина за смъртта на пострадалия е острата кръвозагуба, развила се на базата на прободно-порезни наранявания в областта на шията. От събраните по делото доказателства безспорно се установява, че обвиняемият Л.Ц. е извършител на престъплението. С действията си той е проявил изключителна ярост, ожесточение и садизъм. Понастоящем обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1241 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.29 | 17:02

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами =-----> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини