Адвокат Мария Петрова с горещ коментар за вещoто лице в случая "Дебора"

  • 09 август 2023 07:51

  • 8063
  • 1
Адвокат Мария Петрова с горещ коментар за вещoто лице в случая "Дебора"
© Кадър - Нова телевизия

Този самоотвод е напълно логичен, заради „публичния линч, на който бяха подложени и съдебният лекар, и прокуратурата, и съдебният състав”. „Всяко едно вещо лице може да си даде отвод и основанията по частния казус с Дебора са ясни. Ако някой от тях е в йерархична зависимост с д-р Стаматов, ако някой от тях се чувства убеден или свързан с  това, което се е случило с него, право на всеки един от тях е – и законово, и морално, да си даде отвод”. Това заяви в ефира на Нова телевизия адвокатът по медицинско право Мария Петрова.

Петрова подчерта, че у нас няма много съдебни лекари и заплахите по техен адрес биха могли да задълбочат проблема. „Тези хора си дадоха отвод, защото допуснахме един частен случай да стане обект на множество лаишки интерпретации”, смята адвокатът.

Съдът в Стара Загора решава дали да остави в ареста Георги, обвинен по случая „Дебора“

Мария Петрова коментира и въвеждането на стандарт в съдебната медицина: „Идеята не е да се ограничи независимостта на вещите лица, а да се посочат правните рамки”, твърди тя. Проблемът на съдебно-медицинските експертизи у нас е, че липсата на подобен единен стандарт позволява много широки интерпретации, посочи юристът.

Последвайте канала на

Калина Христова
8063 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.08.09 | 09:53

1
Делото е опорочено от натиска на соросоидните министри.

Добави коментар

Водещи новини