Освободиха от съдебна медицина тялото на Ангел от Братя Галеви

  • 06 юни 2023 21:04

  • 7048
  • 1
Освободиха от съдебна медицина тялото на Ангел от Братя Галеви
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Тялото на Ангел Христов, което от два дни е задържано за аутопсия и съдебно-медицинска експертиза, е освободено и близките могат да си го приберат.

Христов, който заедно с Пламен Галев се укриваше 11 г. и бе издирван от Интерпол, мистериозно се появи у нас и почина в дома си в с. Ресилово в събота сутринта. Трябваше да бъде погребан в неделя, но полицията получи информация, че той се е прибрал и починал и предприе действия за изземване на трупа.

Емануил Йорданов: Истината за Братя Галеви никога няма да бъде разбрана

Окръжната прокуратура в Кюстендил образува две досъдебни производства за установяване дали починалото лице е Христов и за изясняване на причините за смъртта. Извършена е аутопсия по досъдебното производство, а в понеделник стана, че 54-годишният беглец е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение.Взети са материали за допълнителни изследвания, съгласно поставените задачи.

Славчо Велков: Ангел Христов или е бил подплашен, или се е случило нещо важно, за да се върне в България

Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата. В Районната прокуратура пък е образувано досъдебно производство за  подпомагане на лице за избягване на наказателно преследване. Предполага се, че погребението на Христов ще бъде утре в Дупница, пише "24 часа".

Теодора Павлова
7048 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Емѝ...

2023.06.07 | 05:23

1
Е6а, на "ПОБЪРКАНИЯ ДУХАЧ -ТРОЛ" мира не му давам :)))))

Добави коментар

Водещи новини