20 години затвор за мъжа, ограбил и убил собственичката на магазин в с. Славяново

  • 06 юни 2023 17:29

  • 1233
  • 0
20 години затвор за мъжа, ограбил и убил собственичката на магазин в с. Славяново
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

50-годишен мъж от село Славяново беше признат за виновен за извършен от него грабеж, придружен с убийство. Ю.Ш. беше привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 199, ал. 2, т.2, пр.1, във връзка с чл. 198, ал.1 от НК, извършено през октомври 2022 година. Окръжен съд – Търговище се произнесе с осъдителна присъда „лишаване от свобода“ за срок от 20 години при строг режим на изтърпяване. Беше уважен в пълен обем гражданският иск в размер на 50 000 лева.

Жертва на тежкото престъпление станала 61-годишна жена. Тя била собственичка на местния магазин и получавала добри доходи от трудова си дейност, а освен това живеела сама. Тези факти били известни на подсъдимия и той решил, че може да я ограби, като така да си набави средства за задоволяване на зависимостта му към хазартни игри. Ю.Ш. бил добре познат на органите на реда и на прокуратурата, нямал постоянна работа и трудови доходи, бил многократно осъждан за престъпления против собствеността, като бил осъждан и за убийство. Прекарал в затвора близо 30 години от живота си. 

Откриха 61-годишна жена удушена в Търговищко

През деня на 11 октомври 2022 година 49-годишният тогава мъж взел малък заем от 61-годишната жена. Под предлог да й върне парите, поискал да я посети и се уговорил с нея да отиде до дома й. Тъй като жертвата очаквала Ю.Ш., тя отворила вратата на къщата си и обвиняемият нахлул вътре. Изпълнявайки целта си да присвои паричните спестявания на жената, той упражнил насилие спрямо нея, но поради съпротива от нейна страна, обвиняемият предприел действия по умъртвяването й. Удушил я и я оставил на пода в дома й. Напуснал къщата, след като взел 15 000 лева, които намерил, а излизайки заключил катинара на входната врата.

Ю.Ш. бил задържан на 13 октомври, в дома си в село Славяново. Той бил обвинен за извършеното от него престъпление и задържан. Решението на Окръжен съд - Търговище подлежи на протест и обжалване пред Варненския апелативен съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1233 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини