В Габрово разследват смърт на мъж от село Дамяново, отишъл си след побой

  • 04 юни 2023 21:08

  • 3198
  • 0
В Габрово разследват смърт на мъж от село Дамяново, отишъл си след побой
© Булфото (архив)

Окръжната прокуратура в Габрово работи по досъдебно производство, което трябва да установи причините за смъртта на 54-годишен мъж от село Дамяново, прераде БТА, като се позова на прокуратурата.

На 12 май в Районното управление на полицията в Севлиево е получен сигнал за мъж в безпомощно състояние в севлиевското село Дамяново. Мъжът е откаран за преглед в Севлиево, като от полицията посочват, че е имал психично заболяване.
По случая е задържан за срок от 24 часа предполагаем извършител на побоя.

От Окръжната прокуратура добавиха, че се работи върху това дали смъртта, настъпила 16 дни след побоя, е вследствие на посегателството. Предстоят и допълнителни експертизи на експерти и вещи лица посочиха от държавното обвинение .

Извършителят на побоя системно е тормозел жителите на село Дамяново, бил е агресивен. Починалият 54-годишен мъж, макар и със психично заболяване, е водел пълноценен живот и се е грижил за болната си майка. По думите на племенницата му, чичо ѝ не е бил агресивен въпреки заболяването си, работел е и е водел почтен начин на живот. "Апелираме за справедливост", каза Данислава Петрова, племенница на починалия мъж.

По данни на Областната дирекция на МВР, задържаното след извършването на побоя лице след извършването на побоя е познато на полицията, но няма осъдителни присъди.

Оставиха в ареста адвоката-побойник от Петрич

 

Валери Зайцев
3198 0

Свързани новини

Водещи новини