Задържаха и обвиниха мъж за убийството на куче, побой и грабеж на дядо в село Бутан

  • 11 януари 2023 17:03

  • 1334
  • 1
Задържаха и обвиниха мъж за убийството на куче, побой и грабеж на дядо в село Бутан
© Novini.bg/ Canva
Слушай новината Слушай новината

Днес, 11.01.2023 г., Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй, привлече в качеството на обвиняем 40-годишния С.А. по досъдебно производство за грабеж, закана с убийство и причиняване на смърт на гръбначно животно. Деянията са квалифицирани по чл. 198, ал. 1; по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 и по чл. 325б, ал. 1 от НК.

С.А. е установен в хода проведеното разследване като извършителят на престъпленията. През нощта на 11.12.2022 г. 76-годишният С.С. бил нападнат в дома си в с. Бутан, община Козлодуй. Били му нанесени удари в областта на лицето и тялото, ритници с крак, отправени заплахи с убийство, ако подаде сигнал в полицията. От пострадалия били отнети документи, мобилен телефон, парична сума в размер на 60 лева и други вещи. В нощта на грабежа С.А. проявил жестокост към кучето на С.С., порода ротвайлер, като го умъртвил чрез удушаване. 

Отровиха ротвайлер, а след това пребиха и ограбиха стопанина му

По делото са събрани данни, че обвиняемият е осъждан с влезли в законна сила четири осъдителни присъди. Престъпленията, за които е привлечен към наказателна отговорност, са извършени от него в изпитателния срок на последното му осъждане. От приложена по делото справка е видно, че той е криминално проявен, безработен е, злоупотребява с алкохол, проявява агресия, често пътува в чужбина.

При условията на неотложност е извършено претърсване и изземване в обитаваното от С.А. жилище, като са намерени вещи, относими към предмета на разследване. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Внесено е в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1334 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.11 | 18:24

1
Стига с тия кучета бе ненормалнициии нас като ни тормозят кучета нямаме права а псетата имат Кучета да ви изядът дано!

Добави коментар

Водещи новини