Нов смъртен случай в Каравелово след потопа

  • 07 септември 2022 19:43

  • 15597
  • 2
Нов смъртен случай в Каравелово след потопа
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Двама души от едно от най-потърпевшите от наводнението в Карловско село не издържаха на стреса след потопа. Възрастна жена сложи край на живота си в пловдивското село Каравелово. Втора жертва даде селото след потопа, който удави къщи, земеделски посеви, животни.

76-годишен жител на Каравелово е бил открит тазии сутрин мъртъв в дома си. Предполага се, че той е получил инфаркт. Намерили са го роднини, съобщава "Подбалкански новинар". Къщата на мъжа е била наводнена, а възрастният човек е бил сред евакуираните, които бяха приютени в кметството две нощи. След това пенсионерът се прибрал в дома си, където е живеел сам.

Баба се обеси дни след потопа в Каравелово

От днес в Каравелово вече има осигурена линейка, която е на разположение на местните хора. Медиците от УМБАЛ "Проф. Александър Чирков" - София ще дежурят всеки ден от 7 до 20 часа.

Десетки доброволци и военни и днес продължават да оказват помощ на пострадалите от наводнението карловски села. Епидемиологичната обстановка в пострадалите села се усложнява. От Регионалната здравна инспекция в Пловдив предупредиха, че има опасност от разпространението на зарази. В Сопот, Карлово и още три села вода има, остава в сила забраната за пиене и за използване за битови нужди, тъй като не е годна, според резултатите т пробите на РЗИ-Пловдив.

Заради прекъснати водопроводи обаче положението остава тежко в селата Богдан и Каравелово. В село Слатина питейната вода също не достига. Все още водоснабдяването на селото не е възстановено напълно.

По-рано днес служебното правителство реши да отблокира вода и консерви от държавния резерв за нуждаещите се в Карловско.

От Български червен кръст раздават дезинфектанти, одеяла, вода и дрехи на пострадалите. Община Карлово разкри дарителска сметка за подкрепа на пострадалите. Вече са активни и две DMS кампании - на община Карлово и на три граждански организации.

Електроуреди и мебели за пострадалите семейства, както и подкрепа на родителите, чиито деца започват училище - за това ще бъдат изразходвани средствата, получени в кампанията на Фондация "Работилница за граждански инициативи", Национална асоциация на доброволците и Български дарителски форум.

 

Мая Йорданова
15597 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.09.07 | 21:56

1
Е кво ???? Споко бе ,важното е че държавата дава 5 млн лв на украинските бежанци които търсят луксозни жилища а нас кучета ни е....яли бе скоко

Добави коментар

Водещи новини