Версия: Ритуално убийство на 8-годишното в Желязно?

  • 02 юни 2022 14:12

  • 6642
  • 3
Версия: Ритуално убийство на 8-годишното в Желязно?
© Novini.bg/ Canva

Разследващите продължават да нищят причините за кървавата трагедия, която се разигра вчера в пловдивското село Желязно.

Ден след като 8-годишната Вилияна загина в резултат на прободните рани, а нейната майка Лиляна е в тежко състояние в най-голямата пловдивска болница, хората са в потрес и все още се чудят и маят какво наистина се е случило зад стените на къщата и какви са мотивите. 



Версиите за това кой е извършил бруталното убийство са две - самата Лиляна или трети човек, който е бил свързан с нея.

Основна е версията, според която майката е наръгала многократно детето си, след което се е пронизала сама с острието. Според разследващи е малко вероятно да има трети участник в кървавата драма, но и това се проверява. 

Относно версиите за мотивите, там все още няма проблясък. Лиляна е претърпяла операция, лекарите са стабилизирали състоянието й след пронизването в областта на корема. Сега майката е в медикаментозна кома.

Според криминални психолози в убийството има символика. Логиката им е насочена към това предположение от няколко факта. Първо, датата е 1 юни - Денят на детето. Второ, сутринта майката е станала, изкъпала е дъщеря си, след което е облякла нея и себе си с нови, хубави дрехи. Трето, многобройните пронизвания с нож. Тези три неща карат криминалните психолози да допускат, че убийството е един вид ритуално и е било предварително планирано. Така или иначе, ако това е била целта, то тя не е постигната докрай, тъй като самоубийството на Лиляна, поне до момента, е неуспешно. 

Пловдив: Майка закла 8-годишното си момиче с нож

Сред проверяваните версии за трагедията е също психично заболяване на Лиляна, което тя успешно скрила от близките и приятелите си. През последните месеци обаче то се влошило.

Майката все още е с опасност за живота. По информация на "Марица" е постъпила в болницата в съзнание, като е запазила пълно мълчание. Наблюдавала е без капка емоция как лекарите реанимират детето й и се опитват да го върнат към живота. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
6642 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
психяса

2022.06.03 | 17:58

3
тоя свят ей

2022.06.02 | 16:00

1
Някой да ми обясни защо трябва да живее този изрод и защо са я спасили?????????

2022.06.02 | 16:01

2
Веднага да и спират апарата и в земята при детето си....

Добави коментар

Водещи новини