Кметският наместник на Клисура с подробности за незаконното гробище и задържания

  • 25 май 2022 12:40

  • 5669
  • 0
© Bulphoto
Слушай новината Слушай новината

Кметският наместник на с. Клисура Камелия Димитрова даде подробности за откритото от органите на реда нелегално гробище и за задържания по случая.

„Живея тук от 20 години. Познавам почти всички възрастни, млади, нови, които идват. Кметски наместник съм от над 4 години. Ситуацията е много неприятна, защото не зависи от нещо друго, а от човешка алчна гледна точка. Не познавам този Жоро лично. Виждала съм и знам, че се занимава с фирма, чиято дейност е свързана с погребални дейности“, коментира тя пред медиите.

Намерените човешки останки били на нелегално погребани, задържан е служител на погребална агенция

"Периодично имам задължения по задушници и обикалям гробищния парк – да проверя дали е окосено, дали е почистено от фирми, които общината наема. Досега не бях забелязвала нищо. В събота е имало погребение. Отчето, с което разговарях казва: „На мен дейността ми е да си седя и да си гледам хората, опечалените“ и изпълнява задълженията си. Гробарите, като са копали са казали: „Отче, тук отзад към гората, като вадихме земя от стар гроб, ни се видя, че има кости“. Той тогава ми сигнализира. Имаше и други погребални фирми, но той си призна. Бях свидетел на неща, които не са много приятни, особено за жена. Държаха ме 9 часа на гробището“, посочи Димитрова.

Тя допълни, че Жоро е жител на с. Иваняне. „Чух, че това са хора без наследници. На него са му давали пари да ги погребва. Ясно е, че това е правено криминално“, коментира кметският наместник.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
5669 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини