Зловещи подробности за убийството на германеца: Главата му била отрязана, части от трупа са открити във фризер

  • 22 октомври 2021 18:28

  • 13595
  • 6
Зловещи подробности за убийството на германеца: Главата му била отрязана, части от трупа са открити във фризер
© Кадър: БНТ

59-годишен германец, живеещ у нас, е бил отвлечен и убит в балчишкото село Соколово. Сигнал за изчезването му е подала неговата съпруга, от която е поискан откуп от 100 000 лева, около 10 часа вечерта на 20 октомври. За жестокото престъпление днес призори са задържани 59-годишен мъж и 23-годишният му син, също немски граждани.

Съпругата на изчезналия германец е получила бележка, по неофициална информация, с отрязан пръст с пръстена на мъжа ѝ. Подала сигнал вчера сутринта . В разследването веднага са включени служители на териториалните структури на ДАНС и на ГДБОП.

Искали 100 бона откуп за отвлечения и убит германец у нас, пратили писмо с пръстен до жена му

Трупът на отвлечения е намерен в жилището на други двама германци - баща и син. Разследващите описват жилището им като къща на ужасите. По непотвърдена официално информация - трупът е бил разчленен и скрит във фризер. Двамата са привлечени като обвиняеми.

"В момента се събират активно доказателства както за начина на извършване на престъплението, така и за участието на всеки един от тях в самото деяние", обясни Владимир Чавдаров от Апелативната прокуратура във Варна.

Убитият се е познавал много добре със своите екзекутори, съобщиха от прокуратурата. Това потвърдиха и местни жители.

"Те общуваха заедно, те си пиеха, всеки ден се събираха", каза Орлин Радев пред БНТ.

Според прокуратурата отвличането и искането на откуп са само прикритие за по-тежкото престъпление. Ако бъдат признати за виновни, двамата могат да получат най-тежкото наказание - доживотен затвор.

Убитият притежава няколко имота в Соколово, но местните жители не го познават добре, защото не общувал с тях.

"Чувам, че имал 7 къщи тука и туй е много интересно - откъде толкова пари?", попита Иван Колев.

"Градината му поддържах, строителство тука прави къщи, ремонт, и аз при него си работех тука до миналата седмица, последно го видях тогаз", обясни Орлин Радев.

Задържаните били още по-затворени и никой не ги познава добре. Прокуратурата ще иска от съда постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". За инцидента е уведомено и немското посолство у нас.

Novini.bg
13595 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Господата с коментарите: за Вас!

2021.11.01 | 17:59

6
Може ли да сте толкова ниско интелектуални? Явно... за жалост...Българино ти най - умния от твоето семейство...дето всичко знаеш и всичко можеш....гледай си живота, и не се коси за нечия смърт! Нали не е в твоят дом... Истински български гражданин да ви попише, и по етнос и по всичко, че Вие сте дълбоки само в коментари, ако е да сте активни в истинския живот - сте кръгла нула!!! Хайде дърпайте..., че живота ви зове....
Кафения си остава

2021.10.22 | 23:39

4
Кафяв и много мурджав.
Синее ли

2021.10.22 | 23:41

5
Синее та чак лилав.
Бай манго

2021.10.22 | 23:36

3
Си е бай манго където и да се роди.
типично

2021.10.22 | 22:44

2
7 къщи по 25000 евро са 150 000 или си е продал жилището в германия и е дошъл да си живее човека с пенсията но навсякъде вече смърди на мърша пък и като си с немски паспорт немец ЛИ СИ

2021.10.22 | 19:07

1
Зиг Хайл!

Добави коментар

Водещи новини