Смърт в Осоговската планина

  • 01 август 2021 10:49

  • 14702
  • 0
Смърт в Осоговската планина
© Булфото (архив)

Към 10.00 часа сутринта на 31 юли е съобщено за 35-годишен мъж в безсъзнание в Осоговската планина по маршрута за връх Руен. В групата, която достига до него е имало лекар и е оказана долекарска помощ, но е констатирана смъртта на човека. Предприет е транспорт.

Планински спасители са участвали в още две акции, свързани с инциденти през изминалото денонощие, съобщиха за Агенция „Фокус“ от Планинска спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст .

В Пирин е подаден сигнал през системата 112 в 13.00 часа за 23-годишно момиче с травма на крака в района между хижа Синаница и Синанишка порта. В акцията участват 11 планински спасители от отряда в град Сандански. Акцията по транспортирането на пострадалата продължава 12 часа.

Меле по време на офроуд взе живота на Антон Петров - Хамстера

През системата 112 снощи към 20.30 часа е подаден сигнал за автомобил, попаднал в дере по време на офроад приключение в райна между Рилския манастир и хижа Македония. Първоначалната информация е за мъж с тежка черепно-мозъчна травма и в безсъзнание. Планински спасители констатират смъртта на мъжа. Другите в автомобила са с леки травми и охлузвания.

Според Планинска спасителна служба починалият мъж е шофирал автомобила.

Радина Лазарова
14702 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини