Починалата родилка в Благоевград изгубила за няколко години брат си, майка си и баща си

  • 18 юни 2021 18:02

  • 19212
  • 2
Починалата родилка в Благоевград изгубила за няколко години брат си, майка си и баща си
© Pixabay

Медицински надзор - София започва разследване на смъртта на 30-годишната Евгения, издъхнала по време на планирано секцио, в родилно отделение на МБАЛ Благоевград. Специалистите от надзора пристигат в болницата в понеделник, пише struma.com.

Информацията дотук е, че жената не понесла общата упойка, започнала да се задушава, интубирана е, но въпреки спешните мерки починала на операционната маса. Лекарите от екипа останали шокирани от смъртта й и до днес нямат обяснение какво се е случило. Спряло е сърцето, внезапно е спряло и дишането й. Аутопсията също не каза нищо категорично за причината за смъртта й, изпратени са проби за хистологични изследвания, за да се разкрие истината по случая. 

Родилка и бебето ѝ починаха по време на секцио

По време на бременността Егения е преболедувала Ковид 19, дали след него не са се появили усложнения, това ще покажат резултатите от изпратените проби. Да се хвърля вината на лекарския екип е изключително несправедливо, коментират медици, убедени, че в случая не става въпрос за лекарска грешка. Хората лесно съдят, без да имат право да дават оценка на лекарския труд, който не познават. Няма лекар, който да причини умишлено подобно нещо, така че търпеливо трябва да се изчакат заключенията, експертизите и проверката на компетентни лица.

Възможно е и да бъде поискана и разрешена реаутопсия, ако близките и имат някакви съмнения около резултата, коментираха приятели на младата жена. Случаят разтърси не само близки и познати на момичето, изключително разстроени са и медиците от родилно отделение. "Не мога да кажа какво се е случило, просто не знам, ще чакаме резултатите от изпратените проби. За мен екипът подготвял секциото, е екип от професионалисти, които са изродили стотици бебета. Не се е стигнало до изваждане на бебето, тъй като колегите се борили за живота на майката, коментира д-р Митев, който също бе смазан след инцидента.  

Упойка убила родилката в Благоевград?

Трагедията в семейството на Евгения е голяма. Оказа се, че тя е от дупнишко село, няма близки роднини, родителите й са починали, починал е и брат й. Останал само мъжът й, който оттук нататък сам ще се грижи за 3-годишното им момченце. Очаквали второто си бебе с много любов, имали планове за бъдещето.  

Novini.bg
19212 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.06.18 | 20:30

2
Нека на 11/07 да си върнем свободата...видя се , че ИТН са фирма за поръчки на Доган и Пеевски, ДеБъ и ИСМВ са слуги на Васил Божков и Цветан Василев, престъпници укриващи се от Българското правосъдие зад граница !!! За БСП и ДПС няма какво да кажем освен,че да КРАДАТ И УНИЩОЖАВАТ друго не могат! Те са са слуги на Кремъл и изпълняват заедно с Радев поръчка за унищожаването на Родината ни. Само ГЕРБ това е истината и всички го знаем

2021.06.18 | 19:38

1
Но пък правете деца в България. Някой трябва да плаща данъци.

Добави коментар

Водещи новини