Жена запали апартамента си след скандал със съседите за силна музика

22 декември 2020 16:08

Жена запали апартамента си след скандал със съседите за силна музика
© gettyimages
2113 1

Пожар изпепели апартамент в бл.10 в жк „Дружба 3“ в Русе, подозира се умишлен палеж.

Двустайното жилище е напълно унищожено от пламъците, лумнали в него малко преди 12:00 часа днес. Наложило се огнеборците да евакуират хората от съседните апартаменти, сред които е имало дете и трудноподвижен мъж, съобщава Русе Медиа.

Духалка уби бизнесмен в съня му

В апартамента на втория етаж, където е станал пожарът, е живеела жена на около 50 години. Според съседите те са имали от години проблеми и разногласия заради силна музика, викове и компании. Подавали са над 30 сигнала към полицията и тел.112 и са обмисляли подписка за изгонването ѝ от входа. В отговор тя нееднократно е заплашвала, че ще ги подпали.

По непотвърдена информация пожарът действително е бил запален от обитателката на жилището, като е тръгнал от пердетата в стаите и бързо е обхванал целия апартамент.

На място са били изпратени пожарна и полиция. Огънят е бил потушен, а жената е била отведена в Центъра за психично здраве. Съседите ѝ смятат, че тя е нестабилна психически и е било въпрос на време да се случи инцидент. Други обаче си задават въпроса как се е сетила да извади газовите бутилки от апартамента си, преди той да пламне.

В жилището е нямало ток от известно време и обитателката му се е отоплявала на дърва и е готвела на газ. При гасенето на пожара са наводнени апартаментите на първия етаж, има и опушени жилища в съседство. Предстои оглед за изясняване на причините за инцидента. 

Мая Йорданова
2113 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Димитър

2020.12.23 | 16:32

98072
Само не е ясно как я пуска тая музика без ток...

Добави коментар

Водещи новини