Отстреляха елен в Поповско. Животното било 10 дни с раната преди да умре

В Поповско е открит труп на елен. По случая с незаконния отстрел е образувано досъдебно производство, съобщиха от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.

От полицията съобщават, че за времето от 17 до 27 октомври в землището на поповското село Посабина, неизвестен извършител е прострелял без надлежно разрешително едър дивеч. Животното е собственост на Сдружението на ловците и риболовците в Попово.

Малка сърна е убита на Шуменското плато от автомобил

Трупът на елена е открит при обход от служители на Сдружението, уточниха за БТА от Дирекцията.

Предполага се е, че едрият дивеч е бил прострелян по-рано, но раната не е била смъртоносна. Живял я ранен десетина дни преди да умре.

Досъдебното производство е образувано по чл. 237 от Наказателния кодекс. Според теста в нормата, "който убие или улови без надлежно разрешение едър дивеч, се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от сто до триста лева, както и с лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 7 /да упражнява определена професия или дейност/. 

Коментари

  1. 2020.11.06 | 18:15
    Един ден....ще си плати изчадието...за всичко...ТОЙ ВИЖДА И ЧУВА.Никой няма право да отнема живот...било то и най-малката буболечка..
  2. 2020.10.28 | 12:06
    ЧЕ ДА БЯХА ГО ДОУБИЛИ ПОНЕ , ДА НЕ СЕ МЪЧИ ТАКА ПРЕДИ СМЪРТТА !
  3. 2020.10.28 | 11:43
    "глоба от сто до триста лева" Изплашиха се бракониерите с пушки за 5000 лв със заглушители за 700 лв и уреди за нощно виждане за 10000 лв.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално 18+

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет