Млада родилка почина внезапно в Дулово ден преди да прегърне детето си

  • 06 октомври 2020 15:32

  • 45409
  • 4
Млада родилка почина внезапно в Дулово ден преди да прегърне детето си
© Getty Images/Guliver (архив)

29-годишната Джеврие Юнуз от с. Водно почина вчера в болницата в Дулово ден преди да роди. Случаят бе потвърден от Окръжният прокурор Теодор Желев. 

Образувано е досъдебно производство за изясняване причините за смъртта, съобщава "Монитор".

Жена роди мъртво дете и скочи от четвъртия етаж

Резултатите от аутопсията очаква и гинекологът наблюдаващ бременността на Джеврие д-р Любомир Минков. Той е следил състоянието на жената и е изненадан от развоя на случая. Нищо не е предполагало летален изход.

Д-р Минков е наблюдавал и предните две бременности на Джеврие. Тя оставя две момиченца на 5 и на 2 години. Третото дете е щяло да бъде момче. Д-р Минков съобщи, че жената не е имала никакви оплаквания. Терминът ѝ е бил за 12 октомври. Тъй като предишните раждания са били с цезарово сечение, по план е трябвало вчера да бъде приета в болницата и днес да я оперират.

Такава е практиката, уточни д-р Любомир Минков, да правим цезарово седмица преди термина. За съжаление обаче нещата не се случват така. Рано сутринта в понеделник, към 4:20 тя се оплакала на съпругът си, че ѝ е лошо. Причерняло й пред очите. Той се обадил на баща си, който пък подал сигнал до 112.

17-годишна родилка почина в Панагюрище

"Линейката от Дулово дойде за 5-10 минути, но на мен ми се сториха 60', разказа Ердинч Мехмед, свекър на Джеврие. Предната вечер са били до късно заедно. "Тя дори радостна говори със съпругата ми, която работи в Турция", допълва роднината.

Жената е била приета веднага в болницата. От Силистра бързо пристигнал и д-р Минков. "Тя беше в тежко състояние", сподели той.

Изпадна в клинична смърт и пристъпихме към реанимационни мероприятия, но нищо не помогна. Нямам обяснение какво се случи и каква е причината. Аутопсията ще покаже, коментира гинекологът.

Радина Лазарова
45409 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Дон Сашо

2020.10.07 | 10:58

4
Жалко за жената
мхм

2020.10.06 | 18:31

1
с тези български леари..
.....

2020.10.06 | 18:41

3
Не бързайте да обвинявате . Най - малко 3 години трябва да минат от цезарово сечение до следваща бременност.
.....

2020.10.06 | 18:38

2
Много кратко време след втората операция ... Има голяма вероятност от руптура на матката...

Добави коментар

Водещи новини