Труп след пожар в къща във Вършец

На 23.09.2020 г. в 17,47 ч. в РУ Берковица е получен сигнал за горяща къща на ул. "Серафим Георгиев" в гр. Вършец. Това съобщиха от ОДМВР-Монтана.

При пристигане на място дежурният автопатрул установил, че къщата гори откъм втория етаж и покрива.  Собственик на имота е 48-годишна софийска жителка, а вторият етаж бил обитаван от 68-годишния й вуйчо.

При пожара са унищожени покривната конструкция на къщата и вторият етаж. След потушаване на огъня в стая на втория етаж е намерен обгорял трупът на 68-годишния мъж.

По информация на 70-годишната обитателка на първия етаж, сестра на загиналия, той бил психически лабилен и в деня на произшествието неуспешно се опитала да го настани в лечебно заведение, поради което го оставила сам в къщата, като заключила входната врата и отишла до аптеката да закупи изписаните му лекарства. Пожарът възникнал в нейно отсъствие.

Мъж загина при пожар в Павликенско

При извършения оглед на местопроизшествие и по предварителна информация на присъствалия на място експерт на РДПБЗН Монтана е предизвикан умишлено, вследствие на човешка намеса. Тялото на загиналия е транспортиран до Съдебна медицина - Монтана за извършване на аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 330, ал. 3 от НК в РУ Вършец.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Криминално 18+

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет