Пиян и окървавен мъж нахлу в Спешния център в Дупница, удари и псува лекари

Роми окупираха посред нощ Спешен център – Дупница и само намесата на полиция спаси дежурния екип от нападение.

Инцидентът станал в нощта на събота срещу неделя, пише "Струма бг".

Криминален тип удари лекар, обиди други медици с думите: „Нещастници! Малоумници!“

Около 1 часа след полунощ в Спешен център нахлул окървавен мъж. Още от вратата той започнал вербална атака срещу дежурния екип, с псувни и други нецензурни изрази. Кръв се стичала по дрехите му от лявата му ръка.

Според дежурния екип пациентът е бил пиян, със срязана подмишница и два пръста на лявата ръка. Той размахвал ръце и крещял, че ще ги утрепе. Пред Спешен център и вътре в коридора всичко било в кръв. Автомобилът, с който е докаран в Спешен център, също бил окървавен. Малко след това пристигнали няколко автомобила с роми, които окупирали входа.

Час и 30 минути и намесата на полицията били необходими 27-годишният мъж да се укроти и му е направена превръзка от дежурния лекар. На място е извикан и ортопедът д-р Сотир Каралийски, който зашил раните му.

Задържаха и обвиниха 53-годишен мъж, пребил лекар от "Спешна помощ"

Дежурен лекар във въпросната нощ, пожелал анонимност от страх да не бъде тормозен от роми след изявлението му, заяви:

„Около 1 часа през нощта на дежурството ми в събота срещу неделя в Спешен център нахлу видимо пиян мъж с кървящи рани по едната му ръка. Той буйстваше, налиташе ни на бой. С него в Спешен център бяха майка му и още трима роднини, които се опитваха да го озаптят. Мъжът се движеше напред-назад и ни заплашваше, че ще ни утрепе, псуваше ни. Беше страшно… Тормозът върху дежурния екип продължи около час, тогава пристигна полиция. Успяхме да му превържем раните и извикахме дежурен ортопед, за да ги зашие. Аз го превързвам, а той ме псува в лицето. Ръкомаха с ръката да ме удари. Днес съм в почивка, но все още не мога да се съвзема от случилото се през нощта. Пациентът не е здравно осигурен. И от моите данъци и такси се плаща лечението му, а има нахалството да ме псува и тормози психически”, разказа лекарят, който преживял кошмарното дежурство в нощта на събота срещу неделя.

Ортопедът, зашил раните на пациента, за когото се знае, че се казва Ботьо, д-р Сотир Каралийски заяви: “Бях извикан от Спешна помощ да зашия порезна рана от стъкло на 27-г. пациент. Пристигнах в общинската болница и чаках повече от час да се укроти обстановката в Спешен център. Пред входа се бяха събрали една тумба роми и псуваха. Дойде полиция и ги озапти. Докато шиех пациента, той не спря да ме псува и нарича с грозни епитети. Какво съм му виновен, че се е напил и не знае какво върши. Не разбрах как е станало нараняването със стъкло. Ако не се установят точните му данни, име, адрес… болницата няма да получи нито стотинка за манипулацията, която съм извършил. Не съм расист, но много роми не си плащат осигуровки, а аз като лекар съм длъжен да го лекувам без пари”, разказа д-р С. Каралийски.

Живеещи в блока до Спешен център заявиха, че се чували силни викове откъм Спешен център в събота срещу неделя. Имало много роми на входа, които са псували и крещели нецензурни думи по адрес на дежурния екип.

Коментари

  1. 2020.07.20 | 13:34
    Сами сме си виновни, като не е осигурен да се оправя. Няма само помощи да взимат
  2. 2020.07.20 | 11:06
    Скоро само цигани ще останат е малките градове и селата докато президент и правителство се карат . Как ще се мотивират хората да плащат за човекоподобни? Защо полиция няма?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално 18+

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет