Куче нахапа инкасатор, мъжът остана без част от палеца си

  • 19 февруари 2020 08:43

  • 2455
  • 3
Куче нахапа инкасатор, мъжът остана без част от палеца си
© Getty Images/Guliver (архив)

64-годишен мъж, нахапан от дворно куче в село Бошуля, е приет в събота в Спешното отделение на Областната болница в Пазарджик, съобщиха от Пресцентъра на лечебното заведение.

Прегледът на спешните медици е установил, че част от палеца на лявата ръка е отхапан. Кървящата рана е промита и превързана. Консултиран е от ортопед от Отделението по ортопедия и травматология.

Жена разказа за ужаса да я нападне куче

След прегледа е установено, че пострадалият мъж има травматична ампутация на крайната част на палеца. Пациентът веднага е настанен в ортопедичното отделение. Направена е консултация и с лекар от Инфекциозно отделение.

На 64-годишния мъж е поставена противобясна ваксина. По спешност пострадалият е опериран. Извършено е щателно почистване на раната, спряно е кървенето от нея и е спасена по-голяма част от пръста, който обаче ще остане скъсен до основата на нокътя. След първата операция на пациента е назначено и антибиотично лечение, за да се преодолее инфекцията на оперирания пръст.

Питбул нахапа баща и син

Вчера бе извършена и втора операция на палеца, при която са отстранени некротични материали от раната. 64-годишният мъж остава на лечение в Отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ-Пазарджик.

В четвъртък лекуващият лекар ще прецени дали той може да бъде изписан за домашно лечение. Извършените интервенции по палеца няма да попречат на захвата в бъдеще на пациента.

Радина Лазарова
2455 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.02.19 | 09:13

1

Тоя инкасатор майка си ли търси в частен имот.

Бери

2020.02.19 | 09:32

3

Трол скапаняк,идиот! Човекът си е вършел задълженията,защото е инкасатор! Боклук,бързап да нападаш! Дано и теб те нахапе куче,но ти откъсне целия пръст!

Гост

2020.02.19 | 09:17

2

Ей глупак, преди работех същото и ми се е случвало, собственика да ме пусне в двора и да, абрави че кучето отвързано, или да ми каже че не хапе, пък то да си е ядосано нещо и пак да ме нападне. Ама не, трябва веднага да хейтваш, трол скапан.

Добави коментар

Водещи новини