Мъж преби жена си два пъти за 15 дни, закани се и да я убие

  • 24 януари 2020 13:16

  • 2818
  • 1
Мъж преби жена си два пъти за 15 дни, закани се и да я убие
© Pexels

Районна прокуратура - Велико Търново внесе, в съда, искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на рецидивист, който причинил, в условията на домашно насилие, телесни повреди и се заканил с убийство на жената, с която живее съвместно, съобщиха от Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняем 38-годишен мъж за това, че на 6 януари 2020 г., в жилище в град Велико Търново, причинил в условията на домашно насилие и опасен рецидив, средна телесна повреда на жена. На 20 януари 2020 г., отново в условията на домашно насилие, причинил лека телесна повреда и се заканил с убийство спрямо същата жена.

Над 70 човека подават сигнали за домашно насилие на ден

Прокуратурата счита, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, в което е обвинен, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Налице е реална опасност той да се укрие и да извърши престъпление. Привлечен е като обвиняем за престъпление извършено при условията на опасен рецидив и е осъждан многократно – има единадесет осъждания, предимно за престъпления против собствеността и хулиганство, като последното му ефективно наказание лишаване от свобода е изтърпяно през януари 2019 г. Обвинен е за причиняване на три престъпления срещу пострадалата в рамките на 15 дни, като престъпленията са извършени в условията на домашно насилие, продължавало с години, в рамките на съвместния им живот.

Какъв е бил семейният живот на убитата от мъжа си в Кюстендил?

Поради това прокуратурата намира, че са налице законовите предпоставки за вземане мярка за неотклонение задържане под стража по отношение обвиняемия и внесе искане в съда за задържането му.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2818 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.01.24 | 15:11

1

Какво търси още при него?

Добави коментар

Водещи новини