Руски историк разчлени любимата си, но бе твърде пиян, за да го прикрие

Прочут руски историк призна, че е убил любовницата си – негова бивша студентка, след като в река бе намерена раница с отрязани женски ръце. 63-годишният Олег Соколов е бил пиян и е паднал в реката, докато се опитвал да изхвърли части от тялото. Тогава полицията открила обезглавеното тяло на 24-годишната Анастасия Йешченко в дома му.

Адвокатът му Александър Почуев заяви, че Соколов, експерт по Наполеон, е признал вината си и допълни, че клиентът му съжалява за стореното и е готов да сътрудничи на властите.

Проф. Соколов е признал на полицията, че е убил любимата си по време на спор и след това е отрязал главата, ръцете и краката ѝ. Извършителят е възнамерявал да се отърве от трупа преди да се самоубие публично, облечен като Наполеон. Почуев добави още, че проф. Соколов, който е подложен на болнично лечение за хипотермия, може да е изпаднал в стрес.

Той и Йешченко са работели заедно по няколко творби. Двамата са изучавали френската история и са се наслаждавали на носенето на костюми от периода, като проф. Соколов се обличал като Наполеон.

Студентите го описват като талантлив преподавател, говорещ френски и подражаващ на Наполеон, но и като ''ненормалник'', наричал любимата си ''Жозефин'' и желаещ да се обръщат към него със ''сир'', информира Би Би Си.

Той е и член на Францискския институт за социални науки, икономика и политика, който в събота заяви, че го отстранява от позицията му в научния комитет.

,,Ние с ужас научихме за жестокото престъпление, за което е виновен Олег Соколов. Никога не бихме могли да си представим, че той може да извърши толкова отвратително деяние", се казва в изявлението на института.

Коментари

 1. 2019.11.10 | 18:12

  Алкохолици, единствената им цел е пиенето и говоренето за велика Слава!

 2. 2019.11.10 | 16:50

  Ето такива примитиви са приближените на диктатора Путин, до един са изроди!

 3. 2019.11.10 | 15:07

  Какъв професор?! И професор ли има??? А Соколов е доцент. Плагиат, добил се с власт и очевидно достоен последовател на Путин.

 4. 2019.11.10 | 14:40

  Азиатски ценности...

 5. 2019.11.10 | 13:41

  Забавихме хода на Френската история, отърваха се хората

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално 18+

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет