Мъж от ромската махала в Пазарджик влачи куче с колата си

Мъж от ромската махала в Пазарджик е завързал за теглича на колата си куче, след което го е влачил из центъра на града посред бял ден. Граждани са успели да спрат колата. Пред тях той развил сменил 3 пъти своята версия за проявената жестокост.

Възмутени граждани са заснели ситуацията и са подали сигнал в полицията. Снимките на раненото животно предизвикаха вълна от възмущение в социалните мрежи.

"Ние дойдохме веднага след сигнала. Бяха го обградили няколко мъже, които го бяха спрели с колите си. Беше извикана и полицията, която дойде след 20 минути. Кучето беше в окаяно състояние, с множество рани и оголен крак. Цялото беше в кръв”, разказа очевидец.

"Мъжът не искаше да каже абсолютно нищо. Твърдеше, че кучето било нахапало много хора. Животното беше в шок и мога да кажа, че беше кротко и социално и по никакъв начин не вярвам да е нападнало никой. Хора от квартала също казаха, че познават кучето и че е изключително добро. Животното е бездомно", добави друг свидетел на инцидента.

"След прегледа при ветеринар си личеше, че кучето е системно малтретирано. Имаше стара травма на главата, удряно е с тежък предмет. Имаше и следи от дупки по лапите", разкри очевидецът.

"Мъжът е задържан. Според наказателния кодекс подобен акт се счита за престъпление", разкриха от ОДМВР-Пазарджик.

Междувременно се появи и видео от инцидента, споделено от фейсбук групата "Извън Закона".

Коментари

 1. 2019.06.10 | 13:12

  Ама стига с тази 'ромска' махала и с тези 'роми', рома е алкохол!!!

 2. 2019.06.10 | 10:12

  Боже,спаси ни от такива изроди! Утре ще посегне на човек. Трябват промени в НК. Трябва да се третира като тежко престъпление. А тия проклети мангали не на сапун(защото ще мирише лошо),а в пеща.

 3. 2019.06.10 | 09:58

  На сапун манго

 4. 2019.06.10 | 09:43

  Idiotski narod samo losh material v kenefa

 5. 2019.06.10 | 09:25

  Правилното заглавие: цигани за пореден път, тормозят беззащитни животни.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Криминално 18+

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет