МЕУ опроверга информацията за липса на видео излъчване в част от секциите във Великотърновско

  • 28 октомври 2024 13:46

  • 236
  • 1
МЕУ опроверга информацията за липса на видео излъчване в част от секциите във Великотърновско
© Министерство на електронното управление

Министерство на електронното управление опроверга появилата се информация, че в част от секциите във Великотърновско не са излъчвали сигнал. 

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 786

Във връзка с тиражираната в някои медии невярна информация, че "около 70% от камерите във Великотърновско не са излъчвали сигнал в реално време, като така не е осъществено видеонаблюдение", уточняваме следното:

Не отговарят на истината твърденията, че голяма част от секционните избирателни комисии (СИК) във област Велико Търново не са излъчвали на живо преброяването на бюлетините и съставянето на протокола. Общият брой на СИК в областта с видео излъчване е 401, като 393 от тях са излъчвали преброяването на гласовете на живо. Само в 8 секционни избирателни комисии не е имало директно излъчване и това са следните секции-с. Буковец, с. Емен, с. Войнежа, с. Стрелец, с. Мийковци, с. Палици, с. Родина, с. Росно.

Припомняме, че за предвидените в чл. 57, ал. 1, т. 34 от Изборния кодекс избирателни секции се извършва видеозапис на две нива – видеозапис на излъчванията на живо, съхраняван в облачната инфраструктура и локален видеозапис на всяко от устройствата, чрез които е извършено видеозаснемането.

В случай, че няма обхват на мобилната мрежа или предаването на живо не е с достатъчно добро качество, записите се извличат от мобилните устройства и се качват на платформата поетапно при пристигането им в ЦИК.

Живо излъчване на преброяването на бюлетините и подписването на протокола е извършено в над 98% от общия брой секционни избирателни комисии в страната. Всички записи от живото излъчване са публично достъпни на платформата evideo.bg. Общият обем на записите от излъчването на живо е близо 9 500 GB. До полунощ на 27 октомври 2024 г. са регистрирани 64 598 посещения на evideo.bg.

Около 70% от камерите в секции във Великотърновско не са излъчвали сигнал

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
236 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.10.28 | 14:42

1
ГАРАНТИРАНО: За 21 дни ще пpавите жecток ceкc като пopнoзвeздa - ще увеличите тpайно пeниcа си със 7 см и ще започнете да полyчавате epeкция за 3 сeкунди (твъpда като стoмaна, кoлкoто дълго иcкате), пpoчетете повече тук---> use.my/menstill

Добави коментар

Водещи новини