Само три протокола не са обработени от РИК в Бургас

  • 28 октомври 2024 08:00

  • 300
  • 0
Само три протокола не са обработени от РИК в Бургас
© Bulfoto

Пълната през нощта зала "Арена Бургас" вече е почти празна. Това е така, защото останаха само три протокола, преди да бъдат обработени всички на 100%.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 767

"Нощта не беше много лесна за Районната избирателна комисия в Бургас, за преброителите от "Информационно обслужване", но се справихме. Смея да твърдят, че този път секционните комисии се справиха с секционните протоколи далеч по-добре в сравнение с предишните избори. Грешките са породени от технически проблеми с машините, които генерираха празни разписки или генерираха разписки, в които има известен печат, но липсва вот на избирателя. Това води до основателно съмнение от секционните комисии по какъв начин да подведат самия вот на избирателя, тъй като финалната разписка на машината ще отрази, че на машината са гласували определен брой избиратели, а действителните гласове, които се намират в урната, ще бъдат по-малко в сравнение с хората, гласували на машината", каза Георги Михов, заместник-председател на РИК - Бургас, предаде БНТ.

ЦИК с нови горещи данни: ГЕРБ-СДС печели вота, МЕЧ е новата партия в НС

Основните сигнали в изборния ден бяха свързани с поставени агитационни материали в близост до секции, разположени на места, които не са определени от кметовете на населени места. От РИК са реагирали незабавно и са разпоредили премахването на такива агитационни материали.

Очаква се да пристигнат и документите от секцията в Малко Търново, която е забравила част от тях в принтера, за да може да приключи обработката на протоколите на 100%.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини